OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Green Freight Europe op goede weg

Bron: OTM - Nik Delmeire - 04/06/12

Sinds de lancering op 27 maart laatstleden waar het initiatief de steun kreeg van o.m. Sim Kallas, is er op meerdere vlakken hard gewerkt. Enerzijds wordt de laatste hand gelegd aan meetmethodes, "benchmarking" en rapportering en anderzijds wordt gesleuteld aan de communicatiemiddelen rond GFE.

Al dit werk, maakt dat het aantal leden al gestegen is tot 50, 25 meer dan circa 2 maand geleden.
Maar GFE wil meer zijn dan enkel een meetmethode met bijhorende rapportering; het wil ook een kennisdatabank zijn en een certificatieprogramma. GFE wil ook een middel zijn waardoor gemakkelijker toegang wordt gevonden tot "best practices" om zo te komen tot de noodzakelijke CO2 reductie in het Europese wegtransport.

In een eerste fase zal gewerkt worden met “labels”. Gebaseerd op de geregistreerde CO2 uitstoot zal een GFE lid een gouden, zilveren of bronzen label krijgen en er zal bv. onderscheid gemaakt worden tussen eigen vloot of uitbestede vloot. In een tweede fase zal een verfijning plaatsvinden zodat inzicht wordt gegeven in de prestaties om de CO2 te reduceren, nauwkeurigheid en de graad van externe verificatie. Gedurende de respectievelijke fase wordt ook aandacht geschonken aan een middel om de " best practices" uit te werken en aan een waterdichte certifieringsmethodiek.

OTM gelooft in dit programma en zal dit begin juli ook voorstellen aan een aantal organisaties die in België een belangrijke rol spelen op het vlak van wegtransport. Meer informatie over GFE kan je lezen op www.greenfreighteurope.eu

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1