OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Na 'GREEN FREIGHT EUROPE' een nieuw CO2 project 'LEAN and GREEN'

Bron: VIL - persbericht - 07-06-12 logo_lean_and_green

Na het project Green Freight Europe, door de Europese verladers (ESC) gemanaged en waarover al te lezen was in een nieuwsbrief, op website en in de net verschenen 'Krant van de Verlader', zijn een vijftien bedrijven, zowel grote als kleine logistieke dienstverleners en verladers gestart met ‘Lean and Green’, een nieuw project van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). Voor OTM zit voorzitter Nik Delmeire in de begeleidingscommissie. De deelnemende bedrijven stellen voorop minstens 20 % CO2-reductie te realiseren.

Plan van aanpak

Alle koplopers werken een plan van aanpak uit met daarin de maatregelen die ingezet worden om de doelstelling te bereiken. Dit bijvoorbeeld door rijtrainingen aan chauffeurs, het verduurzamen van het wagenpark of het beter benutten van transport en logistieke middelen. Dit gebeurt onder uitgebreide begeleiding door het VIL.

Lean and Green award

Het plan van aanpak wordt door een externe neutrale partij geëvalueerd op onder meer de haalbaarheid. Wanneer de beoordeling een voldoende hoge score krijgt ontvangt het bedrijf de Lean and Green Award van het VIL. Met deze award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Awardwinnaars mogen het Lean and Green logo gebruiken op vrachtauto’s, websites, publicaties ...

250 koplopers in Nederland

Het programma Lean and Green werd in 2007 opgestart in Nederland onder de vleugels van de publiek private netwerkorganisatie Connekt. 208 Nederlandse bedrijven die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken hebben de voorbije jaren de Lean and Green Award ontvangen. Tot nu toe hebben de Nederlandse deelnemers samen gemiddeld al 14 % weten te besparen op hun CO2-uitstoot.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1