OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Frankrijk helemaal op de CO2 tour

frankrijkBron: OTM - Willem Buitenkamp - 20/08/12

Al meerdere keren hebben we bericht over een komende wegenbelasting in Frankrijk, speciaal gericht op de CO2-uitstoot, die de overheid daar vanaf 2013 wil gaan heffen.

Daar is overigens het laatste woord nog niet over gesproken omdat de betrokken operationele organisaties, zowel verladers als transportondernemers in beroep zijn gegaan tegen deze wetgeving. De Franse staat is nu aan zet om de bezwaarindieners van repliek te dienen.

Maar ook heeft de Franse overheid het voornemen om vanaf oktober 2013 een systeem in het leven te roepen die van elke vervoersopdracht de CO2-uitstoot zal moeten registreren. Het gaat dan om nationaal en internationaal verkeer en niet alleen om de CO2 die middels de brandstof de lucht wordt ingeblazen maar andere elementen (bijvoorbeeld CO2 die wordt geproduceerd bij het vervaardigen van voertuigbrandstof) zullen mee moeten worden genomen.

Omdat het aan vervoersopdrachten is gekoppeld ligt het in de lijn der verwachtingen dat de verladers dus de informatie zullen moeten verstrekken en die zullen, op hun beurt, wel te rade bij hun vervoerders gaan. Groot vraagteken is de meetmethode. Zal iedereen een voorgeschreven meetmethode moeten gaan gebruiken of laat men het over aan de markt? Nog een vraagteken is hoe men de inkomende vrachten onder controle kan houden. Gezien het grote exportvolume vanuit België naar Frankrijk, genoeg redenen om de zaak op de voet te blijven volgen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1