OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Groeiende steun voor Green Freight Europe

logo_greenfreighteurope_100pixBron: OTM – Nik Delmeire – 05/12/12

De steun van het bedrijfsleven voor Green Freight Europe (GFE), het onafhankelijke en vrijwillige programma ter verbetering van de milieuprestaties van het Europese wegvervoer, groeit gestaag. Dat bleek tijdens de eerste open dag van GFE bij verladersorganisatie EVO in Zoetermeer op 4 december ll.

Ook de Europese Commissie steunt het initiatief, zei een vertegenwoordiger van het Directoraat-Generaal Mobiliteit en Transport van de Commissie.

Tijdens de open dag werden de aanwezige vertegenwoordigers van bedrijven door initiatiefnemers en deskundigen geïnformeerd over ontwikkelingen sinds het startschot voor GFE in maart dit jaar.

Inmiddels hebben meer dan zeventig toonaangevende Europees opererende bedrijven, zowel verladers als logistieke dienstverleners, zich aangesloten bij GFE. En dit aantal groeit met de week. De open dag van GFE is bezocht door vertegenwoordigers van meer dan honderd bedrijven uit verschillende Europese landen. Steun voor het initiatief is er ook bij de Europese Commissie. Volgens Claire Whittaker van het directoraat-generaal is transport de enige sector waarin CO2-emissies in de afgelopen twintig jaar zijn gestegen. In haar toespraak heeft zij de aanwezigen er op gewezen dat dit voor de Europese Commissie onacceptabel is en dat de commissie zich buigt over een eenduidige manier om CO2-footprints in de logistieke keten te meten.

Ook de interesse in België stijgt gestaag. Naast een aantal grotere Belgische Verladers zien ook een aantal van de wegtransportfederaties het nut van GFE.

Tijdens de open dag hebben de initiatiefnemers gepleit voor één loket, waar bedrijven zich kunnen melden als ze werk willen maken van CO2-monitoring. Daarvoor moet volgens GFE samenwerking worden gezocht met andere programma’s en initiatieven. Zo zijn er concrete stappen gezet om samen te werken met de programma’s Lean & Green.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1