OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

European Shippers' Council in algemene vergadering bijeen

EuropeanShippersCouncilBron: OTM - Willem Buitenkamp - 15/01/16

Op 1 december kwamen de leden van het European Shippers’ Council (ESC), waaronder OTM, in Antwerpen bijeen voor een algemene vergadering. Het is gebruikelijk dat deze vergadering twee keer per jaar plaats vindt en naast de bespreking over hetgeen in de afgelopen periode op lobbygebied is verricht en welke resultaten daarbij voor de verladende wereld zijn behaald, worden onder meer toekomstige plannen en projecten besproken.

Besproken werd onder meer:

  •  De benoeming van OTM-voorzitter Nik Delmeire als Secretaris-Generaal. Dit impliceert dat hij geen deel meer uit kan maken van het dagelijks bestuur van ESC. In zijn plaats werd Roman Stiftner/Oostenrijk door de AV benoemd.
  • Alle aanwezige leden gaven een presentatie over hun organisatie, welke onder meer ging over ledenaantal, omzet, prioriteiten, lobby activiteiten, bottlenecks, enz.
  • Aan het aantrekken van nieuwe leden wordt gewerkt
  • Het project Green Freight Europe kent veel concurrentie omdat een grote hoeveelheid organisaties, soortgelijk aan GFE ook met CO2 meetings- analyse en evaluatieplatforms komen. Hoog tijd voor harmonisatie, mogelijk onder begeleiding van de Europese Commissie.
  • Het ESC-lobbywerk vond in 2015 voornamelijk plaats op het maritieme gebied. Een overzicht van belangrijke zaken door de modale councils bepaald,wordt als ‘guidance document’ naar de overheden toe, gebruikt.
  • Digital Logistics is een belangrijk punt in de komende jaren. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld de e-CMR. ESC gaat voor de Europese Commissie als projectleider voor een segment van het project ‘digital logistics’ optreden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1