OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Europese Commissie wil snel één EU-Transportmarkt

Bron: EVO - Godfried Smit – 21/01/16

‘Transport is een vliegwiel voor bedrijven maar ook voor ons sociale leven.’
Met die zin markeerde Eurocommissaris Violeta Bulc in de NederlandseTweede Kamer het belang van transport voor de Europese Unie en haar inwoners. We lichten één en ander toe over wat aan bod kwam: hete hangijzers in het transportbeleid, de obstakels die één Europese markt voor transport nog in de weg staan en het gelijk speelveld op mondiaal niveau, een verslag.

Transportbeleid

Eurocommissaris Bulc was gisteren te gast in de Tweede Kamer. De Nederlandse woordvoerders infrastructuur en vervoer kregen de kans haar te bevragen over het Europese transportbeleid. Vooral het gebrek aan een gelijk speelveld in de luchtvaart, de scheve verhoudingen door staatssteun aan zeehavens en de gevolgen van de vluchtelingencrisis stonden centraal.

Obstakels

De komende periode wil de Europese Commissie de laatste obstakels die één Europese markt voor transport nog in de weg staan, uit de weg ruimen. De commissie zet daarbij in op onder meer een wereldwijd gelijk speelveld in de luchtvaart, gelijke standaarden voor tolheffing in het Europese wegvervoer en goede sociale regelingen.

Gevoelige dossiers

EVO/OTM steunt de hoofdlijn die de Europese Commissie op transport nastreeft van harte. Wel vindt EVO/OTM dat de Commissie gevoeligere dossiers, zoals als legalisering van de langere, zwaardere voertuigcombinatie (lzv-ecocombi), uitfaseren van de cabotagerichtlijn en de verdediging van het Schengenakkoord voortvarender moet oppakken. Daar liggen kansen en risico’s die de interne markt mede kunnen maken of breken.

Mondiaal

Verder vinden EVO/OTM het van belang dat de Commissaris zich inzet voor een gelijk en eerlijk speelveld op mondiaal niveau voor lucht- en maritiem transport. Nationale of regionale maatregelen, zoals subsidies of strenge milieueisen, mogen het evenwicht in deze bij uitstek mondialevervoersmodaliteiten niet in gevaar brengen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1