OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Schelde-verkeer naar Antwerpen en Gent gevrijwaard van problemen

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 27/06/14loods

Er was een miljoenenruzie, zoals de Nederlandse krant NRC het beschreef, gaande op de Schelde. Nederlandse loodsen hebben zo'n 8 miljoen Euro tegoed van de Vlaamse overheid. Dit bedrag werd vastgesteld door een Belgisch-Nederlandse arbitragecommissie en de Vlaamse overheid probeerde deze uitspraak te laten vernietigen. De uitspraak van een rechter deze week, stelde Vlaanderen in het ongelijk en er zullen dus geen problemen qua beloodsing ontstaan.

27,5% van de jaarlijkse 32.000 schepen (in 2013) van en naar Gent en Antwerpen worden begeleid door Nederlandse loodsen. De Vlaamse overheid, in 2008 geregeld, bepaalt welke tarieven de Nederlandse loodsen mogen berekenen. Voor die tijd waren de tarieven gekoppeld aan die van Rotterdam. Omdat Vlaanderen graag lage tarieven zag om de havens aantrekkelijk te maken, zijn deze, volgens de Nederlandse loodsen, te laag vastgesteld. De al genoemde arbitragecommissie bestaande uit 2 Belgen en 1 Nederlander gaf ze gelijk en verordonneerde terugwerkende compensatie tot het genoemde bedrag van bijna 8 miljoen euro. Dat is niet volledig conform de wensen omdat er 12 miljoen geëist was.

De 460 zelfstandige Nederlandse loodsen (in Vlaanderen ambtenaren), aldus het NRC, wilden 18% verhoging van de tarieven om kostendekkend te kunnen werken. Dat is ze dus nu, door de rechterlijke uitspraak, grotendeels gelukt en is er weer rust in de loodskringen. De Vlaamse overheid kan echter nog in cassatie gaan maar dat lijkt ons als verladers, om voor de hand liggende redenen, zeer onverstandig.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1