OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Tewerkstelling in Gentse haven laatste twee jaar gegroeid met 2700 extra banen

nieuwjaarsreceptiehavengentBron: OTM – Chantal Smet – 22/01/15

Havenschepen Mathias De Clercq op de Nieuwjaarsreceptie van Haven Gent (vrijdag 16 januari)
U kon het daarnet ook al horen in het sofagesprek, ook in 2014 houdt de haven van Gent stand, niettegenstaande de overslagcijfers wat stagneren, was 2014 een degelijk jaar voor de haven. Uit recente cijfers van de Nationale Bank blijkt ook dat de tewerkstelling in de haven van Gent de afgelopen twee jaren is gegroeid met 2.700 bijkomende banen.
Er is het afgelopen jaar vooruitgang geboekt in drie grote dossiers.

1. Een nieuwe, grotere sluis

Het sluisdossier is een mooi voorbeeld van ons Gents samenwerkingsmodel, waarbij de haven boven de partijpolitiek staat, er over de partijgrenzen én met de privé wordt samengewerkt voor de toekomst van onze haven. Ik heb er goede hoop op dat we in 2017 samen een eerste spadesteek kunnen geven, en de nieuwe sluis medio 2021 kunnen openen.

2. Samenwerking Zeeland Seaports

Door de bouw van de nieuwe sluis zal de scheepvaartbegeleiding op het kanaal nog complexer worden. Vlaanderen, Nederland, en de havens van Gent en Zeeland Seaports slaan daarom de handen in elkaar, voor een nog betere dienstverlening aan de scheepvaart op het kanaal Gent-Terneuzen. Daarom wordt begin dit jaar één IT-platform aangeboden voor het inschrijven van zeeschepen en binnenschepen die van op de zee, de Westerschelde of via het Kanaal Gent-Terneuzen naar de havens van Terneuzen, Vlissingen of Gent varen. In de nabije toekomst zullen deze schepen zich dus via één haveninformatiesysteem kunnen aanmelden. Dat is efficiënter en klantvriendelijker, en niet zomaar een projectje.

3. We zetten de haven verder internationaal op de kaart

We blijven de grootste bulkhaven van het land en ontvingen zelfs de Prijs voor Beste droogbulkhaven van het gerenommeerde International Bulk Journal. Dat is geen toeval, want in onze haven staat de grootste opslagcapaciteit voor granen en derivaten. We zijn dus meer dan ooit de graanschuur van Europa. Het geheim van onze haven en stad laat zich in één zin samenvatten: "Big in Bulk and Brains".
The Financial Times, toch niet van de minste, nam Gent op in de top 20 van steden en regio's die interessant zijn om in te investeren. Dit als enige stad van ons land!

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1