OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Gent krijgt ook een nieuw 'Havenhuis'

Bron: Haven Gent – 23/06/16havenhuis gent

Wie in de buurt van de Graslei vertoeft, merkt het meteen op: het Huis van de Vrije Schippers is ingepakt en staat achter een grote stelling, een kraan en een werfkeet. Het Havenbedrijf Gent kocht enkele jaren geleden dit cultureel erfgoed aan en is het nu volledig aan het restaureren. In het najaar van 2018 zal het de deuren voor het publiek openen als Havenhuis Gent. Gentenaars en toeristen kunnen er dan naar een expositie over de hedendaagse haven.

Een woordje geschiedenis

Eeuwenlang gonsden de Graslei en de Korenlei van de havenbedrijvigheid. Toen de havenactiviteiten zich eind negentiende eeuw uit het centrum van Gent richting noorden verplaatsten, kwam daar stilaan een einde aan. Maar met het Havenhuis zal de haven binnenkort herleven in de stad.

Prestigieus pand

Het zestiende-eeuws gildehuis is een van de meest prestigieuze panden in het rijke patrimonium van Gent en staat op een van de mooiste plekjes in het hart van de Arteveldestad. Het straalt in zijn laatgotische pracht de grandeur van een van de machtigste corporaties uit. Uiterste zorg bij de restauratie is dus cruciaal.

De restauratie

De restauratie van dit cultureel erfgoed, zowel van binnen als van buiten, zal meer dan twee jaar duren. Nadien zal dit pand opnieuw in al zijn glorie staan te pronken op dé toeristische trekpleister die de Graslei is. Het Havenbedrijf Gent zorgt er voor dat de haven zo terugkeert naar de plek waar ooit haar wieg stond.
Havenhuis met expo over de haven - Voor de Gentenaar en de toerist komt er op het gelijkvloers een expositie om de haven te promoten. Hier zal men kunnen kennismaken met de bedrijvigheid in de haven nu en in de toekomst. De eerste en tweede verdieping krijgen kantoorruimtes. In de kelder en onder het houten gebinte van de zolder kunnen gasten worden ontvangen. Callebaut Architecten is aangesteld als restauratiearchitect.
Als alles goed verloopt, zal het Havenhuis in het najaar van 2018 klaar zijn. Tot dan neemt het een ietwat andere ‘prominente’ plaats in op de Graslei. Maar na de restauratie zal het Havenhuis het uithangbord van de haven in de stad zijn: midden in de stad zullen de Gentenaars de haven kunnen ontdekken.

Vlaamse subsidies voor restauratie

Het Havenbedrijf heeft het Huis van de Vrije Schippers aangekocht voor 1,85 miljoen euro. De totale kostprijs van het archeologische onderzoek, van de volledige restauratie, de inrichting van de ontvangst- en vergaderruimtes en van de inrichting van de expositieruimtes wordt geraamd op bijna 4 miljoen euro. De Vlaamse Regering zal hiervan ongeveer 1,8 miljoen bijdragen in de vorm van restauratiepremies.

Meer informatie en beelden op www.havengent.be/havenhuis

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019