OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

2018 is zesde topjaar op rij voor Antwerpse haven

recordjaarBron: Madeinantwerpen.be – Bart De Bruyn – 29/12/18

Met een verwachte groei van 5,1% ten opzichte van 2017, bevestigt de haven van Antwerpen de eerder gemaakte prognoses voor een 6e jaarrecord op rij. Marc Van Peel kan zo met een groei in alle cargotypes en een recente investeringsgolf zijn 12-jarige carrière als havenschepen positief afsluiten.
Met een verwachting voor de totale overslag in 2018 van 235 miljoen ton stevent de Antwerpse haven af op een nieuw record met een ongeziene groei in alle cargotypes. De stevige groei van de containertrafiek zet zich door tot 130 miljoen ton (+5,8%). Vloeibaar en droog massagoed groeien respectievelijk met 4,5% (76,5 miljoen ton) en 5% (12,8 miljoen ton) en breakbulk noteert een groei van 1,8% (15,6 miljoen ton).
Daarnaast zorgden toonaangevende internationale spelers in de chemische industrie zoals onder andere Borealis, INEOS, Nippon, Sea-Mol en Oiltanking/AGT, in 2018 voor een belangrijke investeringsgolf in de haven, goed voor ruim 2 miljard euro.
Jacques Vandermeiren, ceo van het Havenbedrijf: “Met deze mooie groeicijfers en de investeringsgolf bevestigt de haven in 2018 haar rol als grootste economische motor van ons land. Nu zetten wij verder koers naar een duurzame haven van de toekomst.”

Nood aan extra containercapaciteit

Volgens het Havenbedrijf Antwerpen heeft de haven intussen de optimale operationele capaciteitsgrens op de terminals vóór de sluizen ruim overschreden. Ceo Jacques Vandermeiren blijft daarom sterk beklemtonen dat bijkomende containercapaciteit voor de sluizen hoogdringend is.
“Het zeer recente voorontwerp van voorkeursbesluit voor de creatie van extra containercapaciteit vormt de laatste rechte lijn naar een doorbraak in dit complex project. Wij zijn daarom erg blij met de inspanningen van de Vlaamse administratie en werken graag constructief mee aan de verdere uitwerking van het alternatief 9 dat nu voorligt. Dat moet verder worden geoptimaliseerd op zowel nautisch als operationeel vlak, zodat het voor de economische spelers interessant en werkbaar wordt en tegelijk de impact op de omgeving zoveel mogelijk beperkt.”
Afscheid van Marc Van Peel
Na 12 jaar schepen van haven en voorzitter te zijn geweest, trekt Marc Van Peel eind 2018 ook de deur van het Havenhuis achter zich dicht. Als eerbetoon, werd de nieuw ingerichte Wagenzaal op het gelijkvloers naar hem vernoemd. Deze heet voortaan officieel ‘Event Hall in honour of Marc Van Peel, President of the Antwerp Port Authority from 2007 to 2018’.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1