OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Haven

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

The World’s Busiest Ports

Source: www.visualcapitalist.com

Naar schatting wordt 90% van de wereldhandel gefaciliteerd door zeevaart, en naarmate de handelsvolumes blijven toenemen, blijven 's werelds drukste havens groter en efficiënter groeien om aan de vraag te voldoen. Wat vooral opvalt is dat de Chinese havens in opmars zijn en dat de algemene volume’s exponentieel stijgen.
In de afgelopen vier jaar steeg het mediane jaarlijkse volume van de 50 grootste havens van 5,49 naar 5,86 miljoen containers van twintig voet (TEU's).
Hier zijn 's werelds 20 grootste havens, en het overzicht gemaakt met behulp van de meest recente gegevens van de World Shipping Council:

Rank Port Name Country 2016 Volume 2012 Volume 4-Year Change

havenoverzicht cijfers

'S Werelds drukste havens, een overzicht

Slechts vijf van de top 20 havens ter wereld bevinden zich nu buiten Oost-Azië. De haven van Los Angeles is de enige Amerikaanse nieuwkomer in de top 20 en slechts drie Europese havens hebben de grens bereikt. Antwerpen haalt mooie resultaten met een stijging van 16%.
Vandaag stroomt de handel meer dan ooit door de Zuid-Chinese Zee.

world busiest ports
De volle zee regeren

Van prullaria van dollarwinkels tot kernreactorcomponenten, de productie van China is een cruciale schakel in de wereldwijde toeleveringsketen. Al die producten naar consumenten en bedrijven over de hele wereld brengen is big business en in het afgelopen decennium is China nog meer de zwaargewicht kampioen van de wereldwijde scheepvaart geworden.
Terwijl het Deense bedrijf Maersk, nog steeds de grootste scheepvaartmaatschappij is, beweegt een steeds groter deel van het containerverkeer in de hele wereld door Chinese gecontroleerde havens. Naar schatting twee derde van het containervervoer gaat nu via Chinese havens of havens die Chinese investeringen hebben ontvangen.

New Kids On The Block

Terwijl de wereldwijde scheepsvrachten blijven stijgen, is niet al die groei gelijkmatig verdeeld. Dit geldt met name voor de gevestigde titanen van de Zuid-Chinese Zee.
Aan het begin van dit millennium waren Hong Kong en Singapore de thuisbasis van de drukste havens ter wereld. Vandaag hebben beide te maken met toegenomen concurrentie van naburige havens en met afnemende volumes.
De enorme haven van Shanghai zag daarentegen een stijging van 71% in het afgelopen decennium en veel andere Chinese havens hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke volumegroei doorgemaakt.
Als China's One Belt One Road-initiatieven en investeringen in wereldwijde havenfaciliteiten een indicatie zijn, zal de overheersing door het land van de zeescheepvaart op korte termijn alleen maar blijven toenemen. Antwerpen zet je beste beentje voor!

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019