OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Internationale handel & douane

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Rusland bant doorvoer van agrarische producten op Russisch grondgebied

Bron: Belgische Douane – bewerkt door Chris Temmerman – 28/11/14wit-rusland

Nadat Rusland eerder invoer van agrarische producten uit de Verenigde Staten en EU-landen had verboden (als reactie op de sancties tegen Rusland – zie verder info onder rubriek 'Internationale handel en douane), heeft het nu ook maatregelen getroffen om doorvoer op Russisch grondgebied van dergelijke producten te blokkeren.
De betrokken Russische federale waakhond heeft Wit-Rusland gecontacteerd om alle vergunningen voor de transit van de betrokken goederen vanuit Wit-Rusland over Russisch grondgebied naar Kazachstan en andere derde landen te annuleren.

Rusland hoopt hiermede te vermijden dat voedselwaren, die onder het Russische embargo vallen, toch op de Russische markt terechtkomen. De Russische federale waakhond beweert recentelijk een smokkelroute ontdekt te hebben, waarbij vlees van onbekende oorsprong met behulp van vervalste certificaten van buitenlandse veterinaire diensten over het grondgebied van Rusland naar Kazachstan werd vervoerd, vermoedelijk om in Rusland verbruikt te worden. "Naast omzeiling van de invoerbeperkingen, vormt dit eveneens een bedreiging voor de consumenten", aldus de betrokken overheidsdienst.

Evenwel betekent dit geen volledig verbod op doorvoer van goederen uit Wit-Rusland naar Kazachstan. Doorvoer van veterinaire producten zou enkel mogelijk zijn op grensposten van de Russische douane. "Indien Kazachstan appels wenst, moeten die langs grensposten van de Russische douane, zoals Bryansk and Pskov", aldus het hoofd van de betrokken dienst.

In het bijzonder worden een aantal Wit-Russische bedrijven geviseerd, die ervan verdacht worden invoer naar Rusland van goederen, die onder het embargo vallen, te hebben bewerkstelligd. Zo mogen 8 bedrijven helemaal niets meer in- of doorvoeren. Dit verbod is opgelegd ook omwille van zogezegde onaanvaardbare hoeveelheden antibiotica, evenals Salmonella- en Escherichia coli bacteriën in de producten van deze bedrijven. Eerder gebeurde reeds hetzelfde met 9 andere Wit-Russische bedrijven.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1