OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verandering positief of negatief?

Bron: Madeinantwerp – 27/11/18positief.negatief

Hoe gaan we hier als ondernemer mee om? Hoe voorkomen we irrelevant te worden? “Door change te beschouwen als charge. Vecht er niet tegen, want je verliest. Omarm de nieuwe technologieën dus met het idee van charge: ten aanval gaan door technologieën te confronteren, batterijen opladen door er plezier in te hebben en zelf de touwtjes in handen nemen in plaats van AI en hightech te laten begaan”, meent Roel Van de Wiele. Hij geeft in deze context 6 tips mee:

  1. Leef met een constructieve mindset: “Optimisme is een fantastisch product. Facebook is er groot mee geworden. Blijf voor even niet met de twee voeten op de grond, want dan geraak je niet vooruit. Wees dus zeker een beetje naïef.”
  2. Laat je hersenen werken: “We moeten meer onzekerheden omarmen. Met die attitude kom je ver. Een businessplan met zekerheden is immers geen businessplan, maar een actieplan. Maak het uitdagender. Vroeger bestonden er ook geen zwarte zwanen, totdat ze in Australië werden ontdekt. Vandaag is het de normaalste zaak.”
  3. Accepteer: “Hoe meer je vecht tegen dingen die je niet kan veranderen, hoe lager je batterijgehalte. Leer te aanvaarden wat je niet kan veranderen en tracht te veranderen wat je niet wilt aanvaarden. Wijsheid is het verschil tussen de twee kennen. Ik zeg je: de komst van nieuwe technologieën kan je niet veranderen.”
  4. Spijt: “Zorg ervoor dat je op het einde van je leven niet de woorden ‘Had ik maar...’ moet zeggen.”
  5. Geloof: “Moet het allemaal onderbouwd en bewezen zijn? Nee. Als je gelooft en je hebt met een paar vertrouwenspersonen afgetoetst dat iets een hefboom voor je bedrijf kan zijn, ga er dan voor.”
  6. Evolutie: “Door op je bek te gaan groei je als mens. Als bedrijf groei je op basis van discipline. Pas in een gedisciplineerde omgeving, ben je namelijk klaar om nieuwe stappen te zetten. Anders zullen ze aanvoelen als ballast.”

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1