OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Digitaal douaneplatform BE-GATE maakt e-commerce eenvoudiger

be gateBron: Port of Antwerp - 21/06/19

Als Europees knooppunt voor de wereldhandel wil België de import en export van goederen vereenvoudigen. Daarom is het BE-GATE-douaneplatform opgezet. Het digitaal portaal, dat is afgestemd op de e-commercemarkt, versnelt en vergroot de efficiëntie van de douaneafhandeling voor grensoverschrijdende goederenstromen.

BE-GATE uniek in Europa

Het gratis douaneportaal is bedoeld voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens en garandeert een snelle afhandeling van douanetoepassingen. Een groot aantal aankomstmeldingen kan gelijktijdig worden verzonden via een officieel door de douane goedgekeurde datafile. Voor zendingen van 22 euro of minder doet deze datafile ook dienst als een verklaring van vrijgave voor consumptie. Voor alle andere zendingen is een aanvullende aangifte vereist in de Belgische douanesoftware-oplossing PLDA (PaperLess Douanes et Accises/Paperless Customs & Excise).

Handelaars ontvangen automatisch informatie over de zendingen die geselecteerd zijn voor douanecontrole. Alle andere zendingen worden onmiddellijk vrijgegeven. Als de douanewaarde niet kan worden bepaald, biedt de softwareoplossing een aanbeveling voor de concrete vaststelling van de douanewaarde op basis van vastgestelde criteria.

Logistieke gateway naar Europa

Vier Belgische e-commerceknooppunten ondersteunen het nieuwe platform: de havens van Antwerpen en Zeebrugge en de luchthavens van Brussel en Luik. Samen verbinden ze Europa met de hele wereld. Met BE-GATE zetten de vier partners België internationaal in de kijker als belangrijke toegangspoort tot de Europese consumentenmarkt.

Luc Arnouts, Directeur Internationale Netwerken, Port of Antwerp: "Digitalisering maakt deel uit van ons DNA. We verwachten dat BE-GATE de douaneafhandeling aanzienlijk zal vereenvoudigen en zo Antwerpen nog aantrekkelijker zal maken als locatie voor e-commerceverkeer."

Meer info: https://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019