OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

2009_World Class Logistics

Vlaanderen logistieke regio bij uitstek

O.T.M. beweegt zich met stijl in de wereld van de regelgeving inzake transport en werkt actief mee aan de vele initiatieven die van België het logistiek land bij uitstek moeten maken. Ik ben in deze wereld, die vooral bestaat uit (semi)-gouvernementele organisaties en beroepsfederaties nog niet zo thuis; maar hoe meer ik luister naar de enthousiaste O.T.M. collega's hoe meer het mij boeit.

Wel ben ik thuis in de wereld van de verladers en de transporteurs. Zij zijn het uiteindelijk die de kansen die geboden worden door overheden en federaties dag na dag samen moeten omzetten in " Worldclass Logistics". Falen zij dan faalt België als logistieke draaischijf.

Ik heb moeten vaststellen dat vele transporteurs nog niet "Worldclass" zijn. Tijdens de vele contacten met hen bleek duidelijk dat ze zich beperken tot de klassieke verkoopspraatjes (verkoopprijs en 'track & trace') en hun standaardcataloog. Op zoek gaan naar wat de verlader werkelijk nodig heeft en de verlader laten meekijken in z'n keuken is er vaak niet bij. Wellicht moeten we de oorzaak hiervan niet alleen zoeken bij de transporteurs maar ook bij de verladers. Immers als wij verladers ons laten verleiden door de standaard aanpak wordt de kans om een verkeerde keuze te maken alleen maar groter. Jammer genoeg stelt men dit pas vast als de bestemmelingen van de goederen beginnen te klagen.

" Worldclass" transport organiseren betekent dat verladers samen slim en creatief moeten zijn. Gezamenlijk een "slim en creatief" transportconcept realiseren, betekent de stappen "ontwikkeling" "engineering" en implementatie doorlopen; zoals dit voor elk ander succesvol product het geval is.

Hoe zet men nu de stap naar "Worldclass" transport? Wel, laat de verladerswereld maar de eerste stap zetten! Het begint bij het besef dat het transportbudget al snel 5 % van de gerealiseerde omzet opsoupeert; en meer als dit budget niet goed beheerd wordt! Dus maar beter dit budget in de praktijk laten beheren door medewerkers met de juiste opleiding. O.T.M. heeft deze noodzaak reeds lang onderkend en neemt op twee vlakken initiatief. Enerzijds door samen met een partner opleidingspakketten te ontwikkelen en deze op de markt te brengen en anderzijds door onderwijsinstellingen, studenten en verladers met elkaar in contact te brengen d.m.v. ons TvT-project. Topcoaches voor Toptalent brengt goed opgeleide en gemotiveerde studenten in contact met verladers die deze eerste stap gezet hebben. O.T.M. is ervan overtuigd dat we hiermee de juiste stap richting "Worldclass" transport hebben gezet.

En de transporteurs dan ...? Die zullen op termijn geconfronteerd worden met verladers die enkel nog geïnteresseerd zijn in slimme transportconcepten en zullen zich moeten wapenen. Hoe ze dit doen, dienen ze zelf te bepalen. Laten we als verladers hopen dat ze mee deze weg ingaan. Immers, verladers kunnen niet op hun ééntje tot "Worldclass" transport komen.

Slim en creatief met transport omgaan vraagt tijd en inspanning. Maar mijn ervaring leert dat het uiteindelijk leidt tot een verankering tussen transporteur en verlader. Een verankering die niet alleen loont voor de verlader en de transporteur, maar ook voor de goederenontvanger en voor ... België als logistiek land bij uitstek!

Nik Delmeire

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1