OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Kosten voor de Oosterweel-verbinding rijzen de pan uit!

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 15/11/13

Volgens de initiële plannen zou de schop voor de nieuwe Oosterweel-verbinding in 2006 in de grond gaan. Toenmalig berekende kosten ca. 600 miljoen euro. In de huidige variant, ontstaan door ondermeer het referendum in Antwerpen, in welke de voorkeur van de Vlaamse overheid geniet zijn de kosten gestegen tot 2,3 miljard euro en zouden de eerste werken 10 jaar later dan voorzien, in 2016, kunnen beginnen. Er moet echter nog wel het één en ander gebeuren.

Een aantal rapporten moet nog worden gemaakt zoals over de maatschappelijke kosten en baten en over veiligheid. Het MER (milieu effecten rapport) is overigens gunstig voor het Vlaamse plan voor wat betreft de mobiliteit maar de andere onderzochte varianten scoren beter op geluid en schadelijke stoffenuitstoot. Zoals het er echter nu uitziet staat niets in de weg om het brug/tunnel traject uit te voeren. Ook komt er nog een informatieavond voor de Antwerpse burgers.

Waar wij als verladers mee te maken krijgen zijn de tolkosten. De Vlaamse overheid wilde de Kennedy-tunnel sluiten voor vrachtwagens maar de MER-onderzoekers vinden dat een slecht idee omdat het contra-productief voor Oosterweel zou zijn. Zij stellen in plaats daarvan voor om een zware tol in de Kennedy te heffen, een halfzware tol voor de Oosterweel en de Liefkenshoektunnel moet dan tolvrij worden. Hoe het ook zij, de belangrijke routes richting Gent zullen met tolgeld worden belast en het is nog steeds de vraag hoe hoog de tolpenningen zullen zijn. Het kan nog wel eens schrikken worden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1