OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Concrete gegevens gevraagd

Bron: OTM - 28/02/14 - Willem Buitenkamp

In de pers verschenen, namens de overheid, gegevens over de resultaten die de twee tijdelijke logistieke consulenten namens Flanders Logistics behaald hebben. Er is echter een wereld van verschil tussen 'zouden kunnen' en 'is in uitvoering'. Het logistieke werkveld, ook vanwege de behoefte aan 'best practices' zou graag één en ander geconcretiseerd zien.

Zo wordt opgevoerd dat in 2013 maar liefst 407 bedrijven door de gratis consultenten gecontacteerd werden. 1/3 daarvan wil wel een gesprek en 6 op de 10 van die groep willen wel een kosteloze 'quick scan' van hun bedrijf. Dat zou dan uitkomen op 85 opgestarte initiatieven binnen kleine en middelgrote bedrijven. Voor 70 KMO's is het bedrijfsonderzoek afgerond en werden adviezen gegeven. Iets meer dan de helft daarvan heeft deze opgevolgd; het overige is nog potentieel. Wij staan graag met beide benen op de grond en willen graag weten op grond van welke selectie die bedrijven zijn gecontacteerd; misschien kan het georganiseerde logistieke werkveld er iets van leren.

Bovendien en nog interessanter om te lezen is dat er 8% bespaard zou kunnen worden oftewel een bedrag van 6 miljoen euro op de totale logistieke kosten van de 70 bedrijven. Dit betekent toch dat de gemiddelde totale logistieke kost (vrachtkosten?) per bedrijf zo'n € 107.000,00 is. Voor KMO's toch wel een behoorlijk bedrag en het zou interessant zijn om te weten, zonder de bedrijven bij naam te noemen, welk bedrag er aan elk project vast hangt en wat het inhoudt. In verband met de tijdelijke contracten van de consulenten en zoals hierboven gezegd, de vraag naar goede voorbeelden, zou zo'n openbare lijst goed kunnen helpen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1