OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM participeerde in rondetafelgesprek over congestie

SteunpuntMobiloBron: OTM - Willem Buitenkamp - 20/06/14

Het steunpunt goederen- en personenvervoer MOBILO van de universiteit van Antwerpen organiseerde het begin van deze week een rondetafelgesprek met betrekking tot een onderzoek naar congestie. Een rits van belangrijke spelers in dit verhaal, waaronder OTM, was uitgenodigd om hun input te geven.

Universiteit, overheid, bedrijfsleven, politie en onderzoeksinstituten waren door MOBILO uitgenodigd. Het doel van de middag was om input vanuit de verschillende disciplines te krijgen die kunnen bijdragen aan het onderzoek wat momenteel gevoerd wordt.

Er is al veel over congestie geschreven en gerekend en de uitkomsten kunnen nogal verschillend zijn, soms afhankelijk van gebruikte data en parameters. De bedoeling van MOBILO is nu om een allesomvattende studie te doen, die (praktisch) alle voor- en bijkomende kosten in Vlaanderen in een model gaat gieten om zodoende een kost per eenheid te kunnen produceren die betrouwbaar en duurzaam is. Men kan hierbij onder andere denken aan economische kosten (bedrijven, werknemers, privépersonen), maatschappelijke kosten (externe en sociale) en verborgen kosten (herlevering, claims, herplanning). OTM ziet de uitkomsten met belangstelling tegemoet.

Dat er werk aan de winkel is, ook om vanuit deze studie naar mogelijke oplossingen voor congestie te zoeken, blijkt uit onderzoek van INRIX, het Amerikaanse onderzoeksinstituut wat zich met files bezig houdt. Via hun methode staat België aan de top van landen (USA en 15 EU-landen) voor wat betreft de meeste files. Kijk je naar de steden dan staan Brussel en Antwerpen op plaats 2 en 3 na de nummer 1 Milaan.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1