OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Oosterweelplan terug naar af; impact voor verladers?

CartoonBron: OTM - Willem Buitenkamp - 09/01/2015

Europa heeft gesproken! De financiële weg die de Vlaamse regering voorzag om het Antwerpse Oosterweel-plan voor het grootste gedeelte buiten de eigen budgetten te houden, is niet door de Europese Commissie aanvaard. Er zit bijna niets anders op dan het op te nemen in de Vlaamse begroting tenzij er nog een groot konijn uit de hoge hoed wordt getoverd.

Dat laatste zou uiteraard betekenen dat er zwaar in het rood moet worden gegaan want grote besparingen als compensatie zitten er echt niet meer in. De begroting is in evenwicht en dat moet zo blijven. Een verbrekingsvergoeding van meer dan 35 miljoen die aan het bouwconsortium Noriant moet worden betaald zal al zwaar aankomen. Ondanks alles zegt de Vlaamse regering dat de werken in 2017 zullen starten.

OTM heeft al bij verschillende gelegenheden haar angstig vermoeden naar voren gebracht dat de horizon wel heel erg ver dreigt te liggen. De Antwerpse ring is bottleneck nummer 1 in Vlaanderen waar het gaat om vertragingen in het vrachtverkeer. De belangrijke positie van de haven brengt grote goederenstromen met zich mee die voor het overgrote deel per vrachtauto worden aan- en afgevoerd. Belgische verladers zijn behoorlijk trouw aan hun eigen, grootste zeehaven maar nu er een aantal jaren worden toegevoegd aan de finale terugdringing, ver na 2020, van de verkeersproblematiek voor het vrachtverkeer, zullen er ongetwijfeld vraagtekens worden geplaatst. Moeten verladers, nu de oplossing nog ver weg ligt, opdraaien voor de tijdverliezen die hun dienstverleners zullen willen gaan doorberekenen?

Over de resultaten van de gerealiseerde 'Quick Wins' van de Vlaamse overheid van de in 2013 gepresenteerde 33 in totaal is verder ook nog niets gehoord. Verladers zijn wat de groot Antwerpse verkeerssituatie betreft nog totaal in het ongewisse. Tijd om toch klaarheid te krijgen om zodoende, voor Vlaanderen, onwelgevallige beslissingen te voorkomen.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019