OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

5 must have apps voor logistieke medewerkers

Bron: B-Close - 25/02/15apps

Steeds meer mensen hebben te allen tijde een smartphone bij de hand. Medewerkers in de logistiek vormen daarop geen uitzondering. Die opmars van smartphones heeft er voor gezorgd dat er ook heel wat logistieke apps beschikbaar zijn die zonder veel moeite een plaats vinden naast gespecialiseerde apparatuur. Ook voor uw onderneming kunnen zo'n applicaties waardevol zijn. Hieronder vindt u vijf logistieke apps die een meerwaarde kunnen bieden op of naast de magazijnvloer.

1. Warehouse Management and Inspection

Met deze app kunt u uw magazijn voor een deel runnen via uw smartphone. U kunt de inventaris van uw magazijn in de gaten houden en goederen tracken die binnenkomen in het magazijn. Ook het papierwerk kunt u regelen en bijhouden via uw smartphone. U weet meteen van alle goederen wanneer ze binnengekomen zijn, waar ze vandaan komen, wat ze bevatten en welk gewicht en volume ze hebben. Al die data zorgen ervoor dat u de goederen zo optimaal mogelijk kunt stapelen.
Gratis beschikbaar via iTunes en de Play Store.

2. ADR-Pro 2013

Als uw onderneming verantwoordelijk is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is deze app onmisbaar. Via de app kunnen uw medewerkers de juiste UN-nummers zoeken, de betekenis van UN-nummers, bepalingen en gevarenetiketten vinden en de juiste ADR-tekst op de vrachtbrief bepalen. Bovendien toont de app welke uitrusting verplicht is, welke tunnels u in mag wanneer u bepaalde gevaarlijke stoffen transporteert en waar ATCN-tankcleaning-bedrijven zich bevinden.
Beschikbaar via iTunes en Play store voor € 9,99.

3. SAP Inventory Manager

Als uw onderneming werkt met SAP is deze app een zeer nuttige aanvulling. De Inventory Manager laat toe om de beschikbaarheid van materialen en voorraden te controleren, inkomend materiaal te accepteren en te verdelen aan de hand van een PO-nummer of materiaal te tracken volgens nummer, locatie, order, enz.
Gratis beschikbaar via iTunes en de Play Store. Om met uw bedrijfsgegevens te werken, moet u een gebruiker zijn van SAP EAM.

4. Hyster Forklifts

Op zoek naar de geschikte (hef)truck voor uw magazijn of bedrijf? Met de Hyster Forklifts app vindt u de specificaties van alle modellen zodat u de beste Hyster-heftruck kunt vinden voor uw logistieke noden. Wie nog meer Hyster-informatie wil hebben, kan ook de Hyster EMEA Product Library downloaden. Naast de informatie over alle mogelijke Hyster-producten, wordt u dan ook op de hoogte gehouden van het laatste Hyster-nieuws.
Gaat u investeren in een nieuwe heftruck maar biedt deze app nog niet alle informatie die u nodig hebt? Lees dan zeker het artikel in 4 stappen naar de ideale heftruck.
Gratis beschikbaar via iTunes en de Play Store. De Hyster EMEA Product Library is enkel beschikbaar voor iPad.

5. Heftruck

Uw bedrijf heeft een heftruck van Hyster besteld maar nog niet alle medewerkers hebben het juiste diploma op zak? De VDAB heeft een app waarmee aspirant-bestuurders van heftrucks het theoretische gedeelte van de opleiding voor heftruckbestuurder kunnen raadplegen. Die theorie wordt ondersteund door middel van video's die de theorie in de praktijk laten zien.
Gratis beschikbaar via iTunes, enkel voor de iPad.


Deze vijf apps vormen een kleine greep uit het ruime aanbod apps die voor de logistieke sector werden gelanceerd. Zoektermen als "logistiek" en "transport" leveren daarom ontelbare hits op in de play- en appstores. Om zulke zoekprocessen te vereenvoudigen bestaan er nu ook sociale platformen, specifiek gericht op de logistieke sector. Websites als TransportLab en Cloud Logistics brengen appontwikkelaars, experts in transport en logistiek en professionals uit de sector samen op één platform, met als doel de logistieke wereld rechtstreeks te verbinden met de verschillende mogelijkheden die apps bieden. Zo stimuleren ze enerzijds de ontwikkeling van nieuwe apps en zorgen ze er anderzijds voor dat apps op maat van uw bedrijf snel en eenvoudig vindbaar zijn. Beslist de moeite om in de gaten te houden dus!

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1