OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Nieuwe trend, een hoogbouwmagazijn op maat huren

Bron: Warehouse &Logistics – Peter Ooms – 01/4/15

Het nieuwe volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn voor Lantmännen Unibake in Londerzeel is daar een extreem voorbeeld van. Het is gebouwd volgens de specificaties van de klant die het magazijn via een conveyor rechtstreeks aansluit op zijn bestaande productiesite. Door de zeer grote capaciteit – 28.500 palletplaatsen, 5600 m, 32 m hoog – kan deze specialist in bakkerijproducten een resem kleinere magazijnen sluiten en de voorraad consolideren in het nieuwe DC.

Bedoeling is om alle bewegingen in het magazijn volledig automatisch te laten verlopen. Volledige pallets worden via de kranen naar de laadzone van de vrachtwagens gebracht. Op allerlei manieren is het gebouw dus volledig aangepast aan de situatie van de klant. Opnieuw verhuren is dan ook zeer moeilijk.
Met de gebruiker is daarom een verhuurtermijn van 20 jaar afgesproken, een stuk langer dan de standaard huurcontracten voor klassieke distributie centra. WDP gaat hier een stap verder dan het eerder gewend was te doen. "Maar we volgen hier een trend waarbij de logistiek meer kapitaalsintensief wordt". Fabrikanten gaan de logistiek zien als een belangrijk onderdeel van hun waarde creatie. Het onderwerp wordt op het hoogste niveau besproken in de bedrijven en men is bereid om meer te investeren in de uitrusting en in de automatisering. In Nederland bouwen we trouwens het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor de e-commerce ter wereld voor onze klant Wehkamp. De financiering daarvan kunnen wij dan voor onze rekening nemen, maar daarvoor willen we dan een extra zekerheid inbouwen en dat doen we door de huurcontracten te verlengen. Uiteindelijk is dit voor ons ook een manier om het risico terug te dringen. Wij gaan ervan uit dat dergelijke klanten hier niet zo snel weggaan omdat alles precies op hun maat en vereisten is afgestemd," zegt Mickaël Van den Hauwe,CFO van WDP.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1