OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Antwerpse mobiliteit blijft nog even moeizaam

BAMBron: OTM - Willem Buitenkamp - 08/05/15

Een tweetal belangrijke projecten die de mobiliteit rond Antwerpen moeten verbeteren, kennen nog steeds realiseringsproblemen. Dat betekent niet dat de plannen al helemaal klaar zijn maar het stuikt nog steeds in de voorbereidende fase. Enerzijds hebben we het dan over de Oosterweelverbinding en anderzijds over de IJzeren Rijn. OTM heeft volgende week een bijeenkomst op het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en zal deze punten zeker in het overleg inbrengen.

De vernieuwing, belangrijk voor de Antwerpse aan- en afvoer van goederen, van de zogenaamde IJzeren Rijn-verbinding ligt al jaren op de plank en rechtszaken hebben uiteindelijk de financiële bijdragen van Nederland en België bepaald. Daarover alleen al is een boekwerkje te schrijven. Recente informatie gaf aan dat de drie betrokken landen Duitsland, Nederland en België bereid zouden zijn een studie over drie mogelijke tracés te financieren. Dat blijkt nu iets genuanceerder te liggen omdat Nederland slechts onder voorwaarden mee wil betalen. Het lijkt er nu namelijk op dat de Duitsers niet mee willen doen aan de studiekosten en daarmee zetten ze ook de Nederlandse bijdrage op losse schroeven. Dat zou betekenen dat de kosten eventueel onder twee verdeeld zouden moeten worden maar het lijdt geen twijfel dat die overeenkomst er niet voor morgen is, wanneer ze al gerealiseerd kan worden. OTM is van mening dat dit een slechte zaak voor de Antwerpse mobiliteit is.

De Oosterweelverbinding, een net zo belangrijk instrument om de dagelijkse Antwerpse files te bestrijden, kende kortgeleden nog problemen met betrekking tot Europese goedkeuring van de Vlaamse investerings- en afschrijvingstechnieken. Het, na bezwaren, bijgestelde Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoerings Plan was al door de Vlaamse regering goedgekeurd en ook de Europese horde werd genomen. Over de maatschappelijke kosten-baten analyse werd nog even gesteggeld tussen de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel) en de Vlaamse overheid maar dat zou de voortgang niet in de weg mogen staan. Geluiden uit de Vlaamse politiek zeggen echter dat men nu de overkapping van de Antwerpse ring wil koppelen aan het Oosterweelplan en wanneer dat bewaarheid wordt, zal ook voor dit project een vertraging kunnen gaan optreden want politieke molens malen langzaam.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1