OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Welke vragen stelt de man in de straat zich over logistiek? Deel 3

Bron: ESC - Peter Wolters - Sustainability Business Development Manager – 11/09/15Peter Wolters

Het is toch wel eens interessant om ‘de Logistiek’ ook eens onder de loep te nemen vanuit het oogpunt van een leek. Dhr. Wolters kreeg onlangs van één van onze Belgische kranten de vraag om een artikel te schrijven over het logistieke landschap voor de gewone burger . Hiermee ging hij dan ook onmiddellijk aan de slag. Vorige week kreeg u alvast antwoord op de vraag: ‘Waar zit het pijnpunt voor een sterkere doorbraak van het intermodaal vervoer?’
Deze week behandelen we: ‘ Veel bedrijven besteden hun logistiek uit. Geldt dit ook voor de organisatie van hun logistiek of blijft de beslissing over de keuze van vervoermodus doorgaans toch bij de verladers?’

Deel 3: Logistiek voor dummies:

Veel bedrijven besteden hun logistiek uit. Geldt dit ook voor de organisatie van hun logistiek of blijft de beslissing over de keuze van vervoermodus doorgaans toch bij de verladers?
De meeste bedrijven zullen hun transportmanagement zelf blijven doen, echter aankoop gedreven. Innovaties op het gebied van logistieke organisatie zijn de moeite waard te vermelden. Zoals de volgende die gedreven wordt door verladers, terminals en logistieke dienstverleners: ‘New Intermodal Network Approach’ (NINA). De FMCG sector (fast moving consumer goods) heeft zich samengedaan met een handvol Europese zeehavens, binnenhavens en terminals. Doel is om goederen van verladers via een neutraal dataplatform en ‘trustee’ te laten bundelen via een open netwerk van hubs en terminals.

Hub netwerk zou in grote letters geschreven moeten worden, want daar draait het om. I.t.t. tot het ‘oude economie denken’ waarin één klant bediend wordt in individuele corridors van A-B, tracht men hier optimaler gebruik te maken van opportuniteiten in het héle netwerk. De logistieke dienstverlener wordt gerespecteerd. Het handelt zich vooral om nieuwe, nog niet bestaande relaties.
De betrokken verladers zijn groot, echter niet overal groot genoeg om een volle trein of barge te plannen. Daarom zoeken ze nog meer partners om het volume nog groter te krijgen. Deze volumes worden vervolgens toevertrouwd aan een van de betrokken terminals, zodat deze kunnen nagaan op welke andere terminal de vraag groot genoeg is om ‘hot lanes' op te starten. En potentiele hot lane is gelegen tussen Duisburg en Dourges. De ESC en OTM zullen – bij monde van hun nieuwe Sustainable Business Development Manager – de vinger aan deze NINA pols houden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1