OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Gecombineerd vervoer boekte vorig jaar record in ton-kilometer

UIRRBron: Link2Logistics.eu - Jean-Louis Vandevoorde – 25/05/16

UIRR - Het gecombineerd vervoer heeft in Europa vorig jaar beduidend hogere vervoersprestaties genoteerd. Het aantal zendingen ging er maar licht op vooruit, zo blijkt uit het jaarrapport van de UIRR.
Volgens de cijfers van de internationale unie voor het gecombineerd weg/spoor vervoer groeide de totale trafiek vorig jaar van 2,82 naar 2,84 miljoen intermodale eenheden (containers, wissellaadbakken, opleggers en volledige trucks). Dat was 0,8% meer dan het jaar voordien, maar nog steeds minder dan de piek van 3,08 miljoen eenheden die in 2011 was gehaald.
De sterkste groei was voor de opleggers weggelegd (+5,4% naar 382.250 eenheden), de grootste daling voor volledige trucks die op een ‘Rollende Landstrasse’ (RoLa) worden gezet (-5,6% naar 145.570 eenheden). Het gros van de trafiek blijft op naam van de containers en wissellaadbakken (+0,4% naar 2,31 miljoen eenheden).

Langere afstanden

Al die eenheden werden gemiddeld wel over gevoelig langere afstanden vervoerd, want in ton-kilometer uitgedrukt steeg het gecombineerd vervoer met 5,2%, van 52,17 naar 54,90 miljard tkm. Dat is een tweede record op rij. Ter vergelijking: in 2011 bleef de teller staan op 42,58 miljard tkm. Op vier jaar tijd is dat cijfer met ruim een kwart verbeterd.
Dat is vooral te verklaren door de sterke groei (+7,1% in tkm) van het gecombineerd vervoer op internationale relaties. Als gevolg daarvan nam ook de gemiddelde afstand toe die een zending aflegde. Die bedroeg vorig jaar 882 kilometer. Het aandeel van transporten over meer dan 900 km groeide naar 49%. Ook dat is een nieuw record.
Op binnenlandse relaties was sprake van een daling met 5,1%. “Op korte afstanden is de concurrentie van het wegvervoer het meest voelbaar”, zegt de UIRR daarover.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1