OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Niet iedereen vindt weg naar intermodale oplossingen

Bron: www.vea-antwerpen.beintermodale logistiek

VEA, de Vereniging van Expediteurs van Antwerpen, organiseerde op 8 september een event rond intermodale oplossingen.

Vertegenwoordigers van de verschillende (alternatieve) modi, kwamen toelichten welke inspanningen hun organisaties hebben geleverd om deze modi toegankelijker te maken.

 

  • Het Havenbedrijf benadrukt dat belangrijke ondersteuning wordt gegeven door het ontwikkelen van nieuwe services die gericht zijn op het hinterland (waaronder het Centraal Boeking Platform). Ook achter de schermen werkt het Havenbedrijf Antwerpen actief mee aan het oplossen van mogelijke hindernissen in de multimodale keten zoals de wachttijden voor lichters op de container terminals.
  • B Logistics gaf een overzicht van de zware inspanningen die werden geleverd om efficiënter en meer klantgericht te worden. Wel werd opgemerkt dat het aandeel in de vervoerde volumes aangebracht door expediteurs nog steeds zeer laag is.
  • Duisport Agency meldde dat zeer sterk de nadruk wordt gelegd op intermodale verbindingen en ruimere netwerken. Ook hier werd opgemerkt dat expediteurs meer de reflex moeten hebben om te durven kijken naar netwerken, waarbij de mogelijke verbindingen verder reiken dan ze in de eerste plaats zouden denken.
  • Centraal Boeking Platform: dit is een tool voor expediteurs om op een snelle manier multimodale oplossingen & tarieven aangereikt te krijgen. Het CBP is een neutraal platform dat samenwerkt met de community (expediteurs, rederijen, terminals en intermodal suppliers. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als conclusie kan gesteld worden dat er inderdaad heel wat mogelijkheden en opportuniteiten bestaan, maar dat het ‘cement’ dikwijls ontbreekt: wie werkt de beste multimodale oplossing uit? Als tussenpersoon in het vervoer kan/moet dit een taak zijn van de expediteur. Maar dan moet die expediteur wel buiten de klassieke grenzen van zijn traditionele activiteiten durven kijken. Aan verladers de opdracht om die opprotuniteiten actief op te zoeken, in samenspraak met zijn expiditeur.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1