OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Brengt de kilometerheffing ons nieuwe wegen?

Bron: ANP – 26/09/16OTM nieuw ASFALT

Vlaanderen trekt 100 miljoen euro extra uit voor verbetering van het wegennet. Dat heeft de Vlaamse premier Geert Bourgeois (N-VA) maandag gezegd in de jaarlijkse regeringsverklaring.

Het extra geld komt er ondanks lager dan verwachte inkomsten uit de kilometerheffing voor vrachtwagens, die in april werd ingevoerd. De heffing zou naar verwachting 500 miljoen euro opleveren, maar dat wordt nu geraamd op 420 miljoen euro.

Omdat van de opbrengst ongeveer 100 miljoen euro in wegen worden zou worden geïnvesteerd, wordt dat vanwege de lagere inkomsten nu "bijgepast", lichtte begrotingsminister Bart Tommelein toe. Mogelijk zetten transportbedrijven om de heffing te omzeilen bestelwagens in in plaats van vrachtwagens, aldus de bewindsman.

Bourgeois kondigde ook investeringen aan in onder meer fietspaden, tramlijnen, welzijn, schoolgebouwen, onderzoek en hoger onderwijs.

De begroting voor volgend jaar is ondanks tegenvallers in evenwicht, aldus de premier, die terugblikte op ''twee jaar van moeizame besparingen". ''De motor slaat aan", zei hij over de economie. ''Nu is het tijd voor de turbo."

Diverse oppositiepartijen zetten overigens vraagtekens bij het voorgespiegelde begrotingsevenwicht. Volgens hen maakt de regering zich schuldig aan ''boekhoudkundig gegoochel''.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019