OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Nachtleveringen, een mentaliteitsshift

Bron: OTM – Roger Van den Bossche – 20/10/17nachtleveringen

Met belangstelling lazen we in de Flows van 17 oktober dat de groep Joosen meer verladers wil warm maken voor nachtleveringen.
Het thema “verruimen van de venstertijden” is reeds jaren een heet hangijzer dat OTM reeds in verschillende publicaties heeft aangekaart. In ons mobiliteitsconcept van het jaar 2000 hadden we dit reeds uitvoerig belicht, alsook in ons Memorandum vorig jaar (oktober 2016).

Wij denken dat het zoeken naar oplossingen in verband met ruimere openingstijden (70% van huidig verkeer tussen 5 uur en 21.00 uur), het promoten van 'duurzaamheid’ projecten met het consolideren en bundelen van goederenstromen, nacht- stadsdistributie, alternatieve vervoermiddelen, enz. gekoppeld aan een aangepaste infrastructuur zeker een bijdrage kan zijn aan het steeds groter wordend mobiliteitsprobleem in ons land.

Geen extra inkomsten

Deze maatregelen zijn efficiënter dan het invoeren van kosten verhogende maatregelen (km-Heffing – rekeningrijden, enz. ) die totaal geen oplossing bieden aan ons mobiliteitsprobleem, maar de voorgestelde alternatieve oplossingen geven helaas voor de overheid geen extra inkomsten.

Ook de verladende industrie moet hun mentaliteit in die zin aanpassen. We moeten nu niet direct allen beginnen omstellen naar een 24 uren service gezien dit voor het moment sociaal niet haalbaar is.
Een voorstel – oproep die we reeds meermaals gepromoot hebben aan de bedrijven die nu een ploegenstelsel hebben, mensen op te leiden die buiten de normale werktijd in staat zijn goederen te laden en lossen, zodanig dat er gedurende 24 uren kan geleverd worden. Een begin .. maar te overwegen”.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019