OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Verboden kosten van een gratis app

Bron: want.nl – Daniel Koster – 16/11/17apps

De onderzoekers onderzochten 21 apps op de Samsung Galaxy SII. Dit was een selectie van applicaties die uit de top vierhonderd lijst van Google Play is gehaald over de maanden januari tot augustus. De resultaten van de onderzoekers waren ingrijpend.
Gratis apps brengen namelijk drie implicaties voor jouw mobiel met zich mee en die zijn niet mis, we doen ze even uit de doeken.

Implicaties

  1. Jouw batterij is gemiddeld zestien procent sneller leeg. Hierbij werden uitschieters gevonden van apps die ervoor zorgen dat jouw mobiel 33 procent sneller leeg is.
  2. Daarnaast wordt jouw phone langzamer van de gratis applicaties aangezien ze 22 procent meer data-opslag vereisen. Het utiliseren van deze data kost jouw telefoon beduidend meer tijd.
  3. Tot slot is er een toename van gemiddeld 79 procent in jouw mobiele datanetwerk waar te nemen. Dit aangezien de makers van gratis apps geld moeten verdienen met advertenties in de vorm van video’s bijvoorbeeld. Het downloaden hiervan komt hierbij voor jouw rekening. Sommige apps liepen zelfs tot de honderd procent extra data-verkeer op. Nu snappen wij waarom onze gigabytes als warme broodjes de deur uitvliegen!


Waarderingen

De onderzoekers hebben tot slot nog gekeken naar de waarderingen die gratis applicaties krijgen ten opzichte van betaalde applicaties. Hierbij concluderen zij dat deze waarderingen veel lager kunnen zijn. Zij komen echter met een erg klein verschil. Bij het systeem waarbij je maximaal vijf sterren kunt toekennen aan een app krijgen gratis apps gemiddeld 0,003 ster minder dan betaalde apps. De onderzoekers geven aan dat dit verschil in absolute waarden wellicht klein lijkt, maar dat dit in de zwaar competitieve applicatie-markt kan leiden tot het wel of niet downloaden van een app.

Toch gratis apps downloaden?

Wij vinden het verschil in waardering van gratis- en betaalde apps redelijk nihil, en de conclusie van de onderzoekers dat dit doorslaggevend kan zijn overdreven. Waar wij echter wel van stonden te kijken waren de negatieve gevolgen van de gratis apps op jouw mobiele geheugen, de snelheid van jouw smartphone en jouw mobiele dataverkeer. Wellicht is het beter om de volgende keer dat je een gratis alternatief voor een betaalde app tegenkomt toch de betaalde applicatie te downloaden. Die paar euro is eigenlijk ook geen geld en komt jouw mobiel uiteindelijk ten goede.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1