OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Sirris investeert 850.000 euro in Luikse tech-hub

sirrisBron: computable.be – Frederic Petitjean – 23/10/18

Sirris, een kenniscentrum van de Belgische technologische industrie, opent een nieuwe technologische hub in Luik. Het gaat om een investering van 850.000 euro voor een ‘product development hub’ die zes labo’s omvat. De hub moet bedrijven helpen bij het ontwikkelen van 'lichte, kleine en geconnecteerde producten' en deze klaarmaken om verder te industrialiseren.
De Luikse hub is opgebouwd rond zes labo’s die samenwerken en bedrijven begeleiden tijdens het volledige productieproces. Zo is er een ‘Concept Lab’ waar lichte, compacte en slimme producten vorm krijgen met 3D-ontwerpen, digitale modellering en een internet of things (IoT)-platform. In het ‘Fabrication Lab’ worden proof of concepts en prototypes tastbaar door machinale bewerkingen en maakt men micro-uitvoering van demomodellen.

Micro-Lab

Het ‘Micro Lab’ biedt een totaalaanbod van expertise op het gebied van micro- en printed electronics, micro-assemblage en micro 3D-printing. In het ‘Plastics Lab’ worden innovatieve matrix-technologieën ingezet voor de concrete productontwikkeling in industriële productieomstandigheden aan de hand van functionele pre-series. Het ‘Hybrids Lab’ gebruikt toepassingen in combinaties van plastics en composieten of metaal, met als doel om producten zo licht mogelijk te maken door rationeel materiaalgebruik. Het ‘Smart Lab’ ten slotte is er voor de ontwikkeling van slimmere meer geconnecteerde producten.
Sirris investeerde in een aantal productiemiddelen, materiaal en werktuigen. De hub krijgt binnenkort een machine om microproducten te printen in 3D. Die werd speciaal ontwikkeld op vraag van Sirris.
‘Het profiel van de actieve ondernemingen in Wallonië evolueert en wij als Sirris dus ook’, zegt voorzitter René Branders. ‘Bedrijven zullen producten moeten ontwikkelen die toekomstbestendig zijn, zullen hun productieproces constant moeten verbeteren en hun producten en productiemethodes moeten blijven heruitvinden. Daarbij is het handig als ze een beroep kunnen doen op personen die er hun vak van gemaakt hebben en die elk jaar duizenden bedrijven in België begeleiden’

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1