OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Geprinte onderdelen, design tot serieproductie in slechts 5 dagen

Bron: © Productivity.be- 28/11/2018BMWi8roadster

De BMW Group heeft deze maand in haar Additive Manufacturing Center in München de kaap van 1 miljoen geprinte onderdelen overschreden. De geleidingsrail voor het raam van de i8 Roadster toont wat 3D printen vermag: het traject van design van de component tot serieproductie nam slechts vijf dagen in beslag.
Wie dacht dat 3D printen vooralsnog beperkt bleef tot het maken en testen van prototypes heeft het mis. In de BMW i8 Roadster zitten nu al twee componenten die met additive manufacturing in serieproductie gemaakt worden. In minder dan 10 jaar tijd bouwde het Additive Manufacturing Center van BMW al een miljoen componenten. Dit jaar alleen al gaat het om 200.000 onderdelen.
De geleidingsrails voor de ramen, die in de deuren zitten, worden gemaakt met de Multi Jet Fusion Technology van HP op een machine die door HP in samenwerking met BMW geoptimaliseerd werd. De machine kan tot honderd rails per dag printen.

Altair Enlighten Award

De digitalisering die eigen is aan de technologie, heeft zo zijn voordelen: het traject van design van de component tot serieproductie nam slechts vijf dagen in beslag. Een andere component in de i8 – het bevestigingsmechanisme voor de soft-top – toont een ander voordeel van 3D printen. De component wordt geprint in aluminium en is niet alleen lichter dan de klassieke versie in plastic, gemaakt met spuitgieten, maar tegelijk ook stijver.
Die component won daarom eerder dit jaar de Altair Enlighten Award – een bekroning voor innovaties in lichtgewicht design.
Een derde aspect van 3D printen – personalisatie – wordt door BMW toegepast in het model MINI Yours Customised. Klanten van een dergelijke auto kunnen bepaalde interieuronderdelen zelf ontwerpen waarna ze volgens die specificaties geprint worden.
“We hebben een goede samenwerking met de belangrijkste spelers in 3D printen en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet”, zegt Jens Ertel, directeur van het Additive Manufacturing Center. “Het gebruik van componenten die met additive manufacturing gemaakt worden in serieproductie, zal in de toekomst nog verder toenemen.”

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019