OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Grote en middelgrote bedrijven investeren in innovatie en robots, kleine bedrijven in personeel

Bron: TTM – Arjan Velthoven - 03/04/19robots

Dat personeel bij bedrijven hoog op de agenda staat blijkt ook uit de investeringsagenda voor dit jaar. Bij ruim de helft van de bedrijven, groot en klein, hebben investeringen in personeel de grootste prioriteit, gevolgd door investeringen in ICT. Investeringen in innovatie en robots staan dit jaar voornamelijk bij (middel)grote bedrijven op de agenda.
Bij gebrek aan geschikte kandidaten kiezen vooral kleinere bedrijven er voor om werknemers met een ander werkverleden in te zetten en zelf op te leiden. Volgens bijna de helft van de ondervraagde grote bedrijven is dit voor hen minder eenvoudig te realiseren. Zij kiezen daarom vaker voor technologie en/of machines als alternatief voor personeel. Zie hier een robot die netjes dozen op pallets stapelt.

Automatisering

De verwachting is dat de arbeidsmarkt in België ook de komende jaren krap blijft, door zowel de economische groei als de vergrijzing. Daarom is het ook voor kleinere bedrijven belangrijk om niet alleen te investeren in de ontwikkeling van medewerkers, maar ook in automatisering, zodat op de langere termijn efficiënter kan worden gewerkt. Doordat technologieën steeds goedkoper worden biedt dit ook kansen voor het kleinbedrijf.
Neem bijvoorbeeld het gebruik van een QR-code in de horeca, waarmee klanten via een app zelf bestellingen doorgeven en afrekenen. Of een receptie waar een bezoeker zich via een tablet kan aanmelden.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1