OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Gediversifieerde handelsketen gunstig bij pandemie

Bron: SmartLogistics/PA Consulting -Teus Molenaar – 17/03/20digitalsupplychain

Het loont om te investeren in goede, digitale supply chains. Niet alleen dàt is nuttig; uit een recente studie van het Institute for Supply Management (ISM) naar de effecten van het coronavirus op het Amerikaanse bedrijfsleven blijkt tevens dat diversificatie van de handelsketen ook zijn vruchten afwerpt. Organisaties die minder afhankelijk zijn van één productieland ervaren minder hinder van de pandemie.
ISM heeft tussen 22 februari en 5 maart 2020 (dus nog voordat er sprake was van een pandemie) bij de Amerikaanse maakindustrie en het overige bedrijfsleven gevraagd naar de effecten van corona. Uit de antwoorden van 628 respondenten blijkt dat bedrijven die, als gevolg van de handelsoorlog die Trump ontketende, halffabricaten niet alleen vanuit China afnemen, maar verspreid over meerdere landen, minder last hebben van alle restricties die gelden om het virus te beteugelen.

Flinke vertragingen

Ruim meer dan de helft van de respondenten zegt flinke vertragingen te ondervinden van leveringen uit China. Zij geven ook aan nauwelijks inzicht te hebben in de ketenprocessen in het Oosterse land. Meer dan zestig procent van de bedrijven die gewoonlijk naar China reizen, geven aan dat de komende zes maanden op een bijzonder laag pitje te zetten.
Bedrijven investeren te laat in smart supply chains.
PA Consulting liet eerder deze maand na eigen onderzoek weten dat vroeg investeren in slimme supply chain loont: early adopters zien een kostenbesparing van tien tot vijftien procent. Bijna tachtig procent van de respondenten evenwel geeft aan dat de vaardigheden en capaciteit ontbreken om de supply chain verder te digitaliseren.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019