OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM Incassodienst - Online schuldinvorderingen – een effectieve oplossing tegen wanbetalers

Bijna al onze leden hebben te maken met 'slechte betalers' en de laatste jaren is de tendens er niet op verbeterd. De gemiddelde betalingstermijn wordt alsmaar langer en het aantal onbetaalde facturen stijgt zienderogen. Dit heeft uiteraard een negatieve impact op de cashstructuur, waardoor – in se gezonde – bedrijven soms zelfs in moeilijkheden raken. Het opvolgen van uw debiteuren is dan ook van levensbelang voor de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Niet bepaald een leuke bezigheid. Het schrijven van herinneringsbrieven en aangetekende ingebrekestellingen in eigen beheer is niet alleen zeer tijdrovend en inefficiënt maar levert bovendien erg weinig resultaat op, zeker wanneer men dan dikwijls nog beslist om geen gerechtelijke procedure op te starten omwille van de kost.  Invorderen wordt pas efficiënt als de druk sterk wordt opgevoerd, als de debiteur m.a.w. weet dat men tot het eind zal gaan.

O.T.M. ging op zoek en biedt haar leden een unieke Incasso oplossing:

In samenwerking met het gerechtsdeurwaardersnetwerk REDUX en het advocatenkantoor COTTYN wordt u een inningstraject van A tot Z aangeboden, een volledig geautomatiseerd en transparant alternatief voor uw invorderingsnoden aan minimale kost.

Geautomatiseerd

Via een webapplicatie worden advocaat en gerechtsdeurwaarder als het ware gekoppeld aan uw boekhoudsysteem. Data en dossiers worden geïmporteerd:

  • door manuele ingave
  • of half automatisch met gestandardiseerde Excel imports
  • of rechtstreeks via een koppeling met uw boekhoudsoftware.

Gepersonaliseerd

U kan gepersonaliseerde incassotrajecten definiëren per debiteur(groep), vanaf de eerste rappel tot en met de ingebrekestelling of dagvaarding van uw advocaat of gerechtsdeurwaarder.

Gespecialiseerd

Uw invorderingen worden opgevolgd en behandeld door een team van specialisten.

Efficiënt en snel

De automatisering garandeert een bijzonder efficiënt en snel invorderingsproces.

Kostenbesparend

Door de automatisering kunnen ook zeer grote volumes facturen verwerkt worden tegen zeer lage kostprijs, en kunnen aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd worden bij gerechtelijke stappen.

Communicatie

Communicatie tussen de verschillende partijen (crediteur / advocaat / gerechtsdeurwaarder / debiteur) verloopt eveneens geautomatiseerd, waardoor betalingen, nota’s en bestanden op een efficiënte manier aan alle betrokken partijen kenbaar gemaakt kunnen worden.

Transparant

U behoudt op ieder moment de volledige controle over uw dossiers.  U heeft ten allen tijde en in real time inzage in de stand van de procedure en de financiële verrichtingen  U ontvangt duidelijke overzichten met bedrijfsgerichte statistieken en rapporteringen.

Personeelsbesparend

Uw personeel kan zich daardoor bezig houden met de echte business zonder uw geld uit het oog te verliezen.

HOE WERKT HET ?

  • U wordt geregistreerd en krijgt daardoor een volledig online beheerd incassoplatform ter beschikking. In eerste instantie kan u uw incassodossiers zelf beheren: u voert uw facturen in (het aantal dossiers is onbeperkt) en u verstuurt zelf een eerste aanmaning.
  • Dossiers die na de eerste aanmaning onbetaald blijven worden verder behandeld door REDUX-COTTYN. Voorwaarde is wel dat de facturen onbetwist zijn en maximaal 10 jaar oud.
  • Een tweede aanmaning wordt verstuurd door de gerechtsdeurwaarder, met toevoeging van schadebeding en verwijlintresten.
  • Indien er betaling volgt, ontvangt u hoofdsom én schadebeding én verwijlintresten, nog steeds zonder kosten voor het O.T.M.-lid.Indien er geen betaling volgt, wordt de debiteur gedagvaard, neemt de advocaat vonnis, en wordt het vonnis uitgevoerd door de gerechtsdeurwaarder.

HOEVEEL KOST HET ?

De toegang tot het incassoplatform is geheel gratis voor O.T.M.-leden (dit is alvast een prijsvoordeel van 250 euro lidgeld per jaar).

De eerste incassofase, invoer van uw dossiers en het verwerken van uw eerste aanmaning, is eveneens geheel kosteloos.

In de tweede fase worden de kosten bepaald in functie van de aard en het volume van de dossiers van het O.T.M.-lid, en in functie van de betalingen van de debiteur.

De efficiëntie van het platform en de unieke samenwerking tussen REDUX en COTTYN garanderen u evenwel dat de kosten tot het absolute minimum worden beperkt en dat hierover glasheldere afspraken gemaakt worden bij het begin van de samenwerking.

Mocht u interesse hebben dan nemen zij graag met u contact op om een en ander in concrete cijfers te gieten, geheel op maat van uw bedrijf.

Contact                          

www.redux.be REDUX - Maria WELLENS, gerechtsdeurwaarder T 03/231.86.84 | F 03/216.06.20 | M 0475/82.56.61

www.cottyn.eu  COTTYN - Marc COTTYN, advocaat |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thierry HERMANS, advocaat |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  | T 053/77.36.35 | F 053/77.92.66


O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1