OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Interne Logistiek

INTERNE LOGISTIEK door het oog van een consultant

Een bedrijf dat goederen moet verzenden, of het nu een kleine KMO is of een grote multinational... heeft er baat bij dat hun interne logistiek perfect georganiseerd is.

Als zaakvoerder van de onderneming VM M&C , gespecialiseerd in transportconsultancy word ik dagelijks geconfronteerd met de positieve en ook de negatieve invloed die interne logistiek kan teweeg brengen.

Transportondernemingen doen er alles aan om een bepaalde onderneming te overtuigen dat zij de beste mogelijkheden kunnen bieden om bepaalde verzendingen te organiseren.

Vaak gebruiken ze hiervoor de nieuwste technologieën op basis van hoogwaardige systemen voor de aanmaak van de orders en de opvolging van hun zendingen.

Ondanks deze vele mogelijkheden loopt het soms ook wel eens mis met een levering.... en dan wordt de transporteur in de meeste gevallen met de vinger gewezen.

Terecht of niet terecht, wie zal het zeggen?

Uiteraard hangt dit van situatie tot situatie af, maar in de meeste gevallen is een slechte organisatie in het intern logistieke proces van de verzender de oorzaak.

Totaaloplossingen die het orderverzamelingsproces in hun logistieke omgeving naadloos en volautomatisch afhandelen of geautomatiseerde magazijnsystemen die gekoppeld zijn aan hun orderverwerking en boekhoudkundige programma's kunnen al een zeer positief gewicht in de balans gooien.

Als de verzender zelf alles beter onder controle kan houden en een perfecte voorbereiding van zijn orderflow kan koppelen aan zijn uitgaande goederen, en dit bovendien nog eens kan afstemmen met de systemen waar hun transporteur mee vertrouwd is denk ik dat er weinig mis kan lopen om een perfecte levering te garanderen.

Veel te veel ondernemingen nemen het niet te nauw op met dit proces en denken van,..... mijn transporteur zal dit wel oplossen , we betalen hem er toch ook voor!!

En in de meeste gevallen zal de transporteur er ook alles aan doen om een correcte service te eerbiedigen.

Maar als deze transporteur geconfronteerd wordt met een klant die het nalaat de correcte leveringsgegevens te vermelden , de verpakkingsvoorschriften te respecteren, de juiste orderpicking uit te voeren enz...... , dan komt ook hij in een moeilijke situatie terecht.

Het fabeltje "Als transportfirma moeten wij onze klanten opvoeden" is helaas de realiteit in de meeste gevallen.

Een gezond concept rond interne logistiek is voor een bedrijf dus van grote waarde en begint zelfs al met de indeling van het magazijn, om er voor te zorgen dat alles duidelijk en ordelijk is gestockeerd .

Men hoeft zelfs niet als KMO te investeren in geautomatiseerde systemen en softwareapplicaties om dit alles te kunnen realiseren, want een interne en goed georganiseerde werkmethode kan al veel doen.

Als transportconsultant is het ook mijn taak om de bedrijven hiervan te informeren en hen te laten inzien dat het item " een goed georganiseerde interne logistiek " een zeer belangrijke factor is in de relatie tussen hen en hun transporteur.

Erwin Van Meer

Zaakvoerder

VM M&C – TRANSPORTCONSULTANCY

www.vmmc.eu

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1