OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Zorgt Zeppelin voor een revolutie in het goederenvervoer?

Bron: OTM – Chris Temmerman – 13/09/13AeroscraftZeppelin

Een Amerikaans bedrijf heeft een prototype ontwikkeld van een zeppelin die een revolutie in het goederenvervoer moet ontketenen. De Aeroscraft is weliswaar langzamer dan een conventioneel vrachtvliegtuig, maar verbruikt maar een derde van de brandstof en kan vrijwel overal landen.

Het Amerikaanse bedrijf Worldwide Aeros verwacht in het midden van 2015 productiemodellen van de band te kunnen laten rollen. Een versie met 66 ton ladingcapaciteit gaat 25 miljoen dollar kosten, omgerekend bijna 19 miljoen euro. De uitvoering met 250 ton moet 55 miljoen dollar gaan kosten (41 miljoen euro).

Voor goederen moet de Aeroscraft het transportmiddel van de toekomst worden. Daarvoor wordt gebruikt gemaakt van een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat het luchtschip beter te beheersen valt dan de oude modellen. Zo heeft de Aeroscraft een kogelvrij omhulsel dat, mocht het toch worden doorboord, niet zoals een ballon opeens alle inhoud verliest. De Aeroscraft heeft maar weinig ruimte nodig en kan veel vracht laden.

Met een topsnelheid van 185 kilometer per uur is hij niet zo snel als straalvliegtuigen, maar doordat hij overal kan opstijgen en landen, wordt veel tijdwinst geboekt. Zo kan bijvoorbeeld vlak bij een fabriek of een bouwplaats worden aangelegd, zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt van kostbaar en tijdrovend transport naar havens of vliegvelden. Voor de ontwikkeling van het luchtvaartuig heeft het bedrijf omgerekend 3 miljoen euro subsidie gekregen van de Amerikaanse overheid.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1