OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

IATA wereldwijd luchtvrachtcongres in Los Angeles

Bron: OTM – Chantal Smet - 25/03/14

18-03-2014 Het wereldwijde luchtvrachtcongres van de International Air Transport Association (IATA) moest een groot feest worden. Dit jaar bestaat de commerciële luchtvaart namelijk precies honderd jaar. Na een week vol vergaderingen, lezingen en discussies kunnen we concluderen dat er echter weinig te vieren valt.

E-freight

De grootste teleurstelling kwam toch wel uit de hoek van E-freight. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar de industrie heeft de geplande doelstelling van twintig procent 'E-Airwaybill'-penetratie voor 2013 niet waargemaakt. Het percentage bleef op twaalf procent steken. Ook zei een meerderheid van de expediteurs die in 2013 nog niet klaar waren voor E-freight, dat ook in 2014 nog niet te zijn.

Onze Europese koepelorganisatie 'European Shippers' Council' (ESC) en onze Nederlandse zusterorganisatie EVO voerden met IATA een aantal gesprekken waarin ze bleven hameren op de transittijden. Het blijft vreemd dat het vijf dagen duurt om goederen van een Aziatische luchthaven naar een distributiecentrum in Europa te krijgen. Het zit immers uiteindelijk maar een tiental uur in een vliegtuig. IATA's vrachtdirecteur heeft het pleidooi wel begrepen; er moet in 2020 48 uur van deze transittijd af. De luchtvrachtindustrie moet zo aantrekkelijker worden voor verladers.

'Modal shift'

Onderzoeksbureau Seabury concludeerde dat er inderdaad sprake is van een verschuiving: in 2000 bedroeg het percentage luchtvracht nog 3,1 procent van de totale goederenstroom, dit daalde naar 1,7 procent van het totale volume in 2014 – en deze trend zet volgens Seabury door. Reden om de oorzaken eens in detail te onderzoeken.

Capaciteit

Het goede nieuws voor de verlader komt uit de hoek van de capaciteitstoenamen. Waar de vraag naar vracht significant achterblijft, stijgt de vraag naar vliegtuigstoelen rustig door. De nieuwste Airbus en Boeing beschikken onder deze stoelen over een groot vrachtruim – deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de beschikbare capaciteit sterker stijgt dan de vraag. Dit betekent gelukkig lage vrachttarieven voor verladers.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1