OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

CLAIM MOGELIJKHEDEN BIJ TEVEEL BETAALDE LUCHTVRACHTTOESLAGEN

De EU -en ook afzonderlijke landen- starten een procedure tegen een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die worden verdacht van het maken van prijsafspraken over de brandstoftoeslag in de periode 2000-2007. Uit berekeningen is gebleken dat luchtvrachtverladers hierdoor wel tot 10% teveel voor hun luchtvrachtzendingen over deze periode hebben betaald! Verschillende maatschappijen hebben al reserves aangelegd om deze claims te honoreren.

O.T.M., Belgian Shippers' Council heeft een principeovereenkomst met het internationale advocatenkantoor CFI (Claims Funding International) afgesloten om een gezamenlijke claim in te dienen, net zoals verladersorganisaties uit andere landen en allen lid van ESC, European Shippers' Council. Ook is er een verlaagd deelnametarief onderhandeld. O.T.M. wil, uitsluitend voor haar leden, het proces hierdoor faciliteren en het geheel gaat op basis van no cure, no pay en aan ieder bedrijf wat deelneemt wordt anonimiteit gegarandeerd.

De claim omvat dus de periode 2000-2007 en uiteraard moeten er over deze periode wel bewijzen over betaalde luchtvrachtzendingen worden geleverd. Het gaat om alle luchtvrachtzendingen voor zover ze in Europa zijn geboekt en betaald en ongeacht welke carrier of integrator is gebruikt.

Een eenvoudig rekenvoorbeeld laat zien wat dit kan betekenen. Wanneer u in de gehele periode 50.000 Euro aan luchtvracht (airlines en integrators) heeft uitgegeven en uitgaande van plusminus 10% teveel betaald, is de te claimen terugbetaling 5.000 Euro. Hier gaat van af de advocatencommissie van 27,5% zodat er dus 3625 Euro voor uw bedrijf overblijft. Heeft u meer of minder gespendeerd dan is het rekensommetje gemakkelijk te maken en zoals vermeld, als er geen succes is zijn er geen kosten voor u. Het is een echte 'no cure, no pay'.

In bijlage nog eens de zaak op een rijtje gezet en wanneer u zich wenst aan te sluiten bij deze claim, gelieve u zo snel mogelijk te melden bij het O.T.M.-secretariaat en dit uiterlijk voor januari 2010.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1