OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Terug een stap vooruit in de luchtvracht prijsstructuren

luchtvrachtBron: OTM - Roger Van den Bossche - 05/11/2015

Zoals u weet streven EVO/OTM en ESC reeds lang naar het bekomen van één tarief in de luchtvrachtsector waarin alle toeslagen inbegrepen zijn. Het doel daarvan is de luchtvracht facturen voor de verladers te vereenvoudigen. Het effect moet uiteindelijk neutraal blijven op de totale prijs. Bij luchtvrachtmaatschappijen uit het Midden-Oosten (Emirates, Qatar Cargo, enz.) is men reeds zover om dergelijk tarief waarin alles verrekend is, aan te bieden (all-in tarief).
Brussels Airlines Cargo gaat nu in navolging van moederholding Lufthansa Cargo en Swiss Cargo ook een einde maken aan het groot aantal toeslagen bij de facturering van het vrachtvervoer.

Naast het vrachttarief komt er vanaf november een netto bedrag en een “Airfreight Surcharge” dit is een luchtvrachttoeslag voor alle kostenposten waar de luchtvaartmaatschappijen geen grip op hebben, en die sterk kunnen fluctueren zoals brandstof, luchthavengelden en veiligheid. Volgens onze mening echter kan dit ook verrekend worden in één globaal tarief.

Een stap vooruit maar nog niet hetgeen we uiteindelijk willen bereiken, maar het is niet zover meer dat ze ook zullen moeten meespelen om echte all in rates te gebruiken zoals meer en meer gangbaar in de markt. Als men die nu allemaal op dezelfde lijn zou kunnen krijgen, is de klus geklaard.

Ook bij AirFrance-KLM cargo en KLM heeft men aangegeven deze nieuwe structuur te bestuderen. Er is dus nog enig werk aan de winkel om ons einddoel te bereiken… maar we gaan stilaan vooruit.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1