OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

ASL Aviation gaat TNT Airways (België) en Pan Air Linéas Aeréas (Spanje) overnemen

Bron: OTM - Raymond De Ruytter - 11/02/16tnt asl

Het Belgische Compagnie Maritime Belge (CMB) is met 51 % van de aandelen de belangrijkste aandeelhouder van de ASL Aviation Group . De overige 49% zijn in handen van 3P Air Freighter Ltd , een maatschappij actief in de leasing van vliegtuigen . Deze laatste is gevestigd in Dublin en heeft als sponsor de Private Equity afdeling van Petercam , de Brusselse onafhankelijke financiële groep .
Hierdoor is de geplande overname van TNT door Fedex alweer een stapje dichterbij .
ASL Aviation Group heeft op 6 februari een akkoord bereikt met TNT Express om hun luchtvaartactiviteiten over te nemen en ze verder te blijven uitvoeren voor Fedex-TNT.
Het akkoord voorziet dat ASL de vluchten zal overnemen van beide carriers van zodra de verkoop van de aandelen zal plaatsgevonden hebben. Streefdatum is ten laatste op 6 juni 2016. De details van de transactie worden niet openbaar gemaakt.

ASL Aviation Group heeft een meerjarige diensten overeenkomst gesloten met TNT om vluchten uit te voeren voor de geplande Fedex-TNT combinatie.
Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij blijft in Liège, maar TNT’s Liège hub (Eurohub) maakt wel geen deel uit van deze overname .De werknemers zullen allemaal overgenomen worden en dit met hun huidige contracten.
Zoals reeds gesteld was de verkoop van de luchtvaartmaatschappij een noodzaak om aan de voorwaarden, gesteld door de Regulators van de Europese Commissie in Brussel, te kunnen voldoen.
TNT Airways beschikt momenteel over 25 vliegtuigen (allemaal Boeings) en Pan Air heeft 9 toestellen van het type BAe 146 (British Aerospace).
TNT Express is een belangrijke speler op de markt van de snelle leveringen met zo’n miljoen leveringen per dag , 58.700 werknemers in 61 landen, 54 vliegtuigen, 700 vluchten per week en daarbij nog 95.000 wekelijkse ritten tussen 72 Europese hubs.
Maar dit is allemaal grotendeels complementair met het Fedex netwerk.
Fedex heeft een omzet van 47,5 miljard US-dollar (cijfer van 2015) met 325.000 werknemers in 220 landen en landstreken, 652 vliegtuigen die 375 verschillende luchthavens aanvliegen en aangevuld met zo’n 100.000 motorvoertuigen.
En tenslotte nog dit : dagelijks behandelen ze zowat 10,5 miljoen zendingen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1