OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Onbemande vrachtvliegtuigen: Fictie of nieuwe werkelijkheid?

Bron: OTM – 16/12/16unmannedcargoaircraft

Proeven met onbemande luchtvracht komen steeds vaker voor. Amazon deed tests voor last mile delivery met drones en het Duitse DHL experimenteerde met onbemand vervoer van medicijnen naar Waddeneilanden. Welke nieuwe kansen bieden onbemande vrachtvliegtuigen de transportsector? Is vrachtvervoer per drone nog fictie of wordt het snel de nieuwe realiteit? OTM sprak met Dr. Hans Heerkens van de Universiteit Twente, expert op het gebied van onbemande vliegtuigen, over de nieuwe kansen en uitdagingen van onbemande vrachtvliegtuigen voor de logistiek.

Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen

Dr. Heerkens benadrukt dat het allereerst belangrijk is om een onderscheid te maken tussen de verschillende drones. Aan de ene kant zijn er de kleinere drones voor last mile delivery, hieronder vallen ook de drones die door Amazon worden getest. Deze drones zijn vooral geschikt voor het bezorgen van pakketjes op het laatste stuk van het vrachttraject. Aan de andere kant zijn er de grote drones voor langere afstanden en een grotere vracht. Vooral deze laatste groep zou de wereldwijde logistiek significant kunnen veranderen.

Kansen

Onbemande vrachtvliegtuigen met een vrachtcapaciteit van 2 tot 20 ton over een gebied van 1000-10.000 km en een kruissnelheid van ongeveer 450 km/uur schijnen de meeste potentie te hebben. Volgens een voorspelling van de Amerikaanse Federal Aviation Administration zal in 40 jaar tijd 40% van de luchtvracht vervoerd worden door onbemande vrachtvliegtuigen.
De ontwikkelingen rondom de eerste groep drones zijn al in een verder stadium en steeds meer bedrijven beginnen de mogelijkheden te zien van dit type vervoer. Voor de tweede groep echter, de grotere drones, zijn nog veel mogelijkheden voor ontwikkeling. Deze drones zijn met name interessant voor regio’s met grote economische potentie en markten in Europa en de VS, maar die tot op heden niet de nodige transportinfrastructuur tot hun beschikking hebben. De onbemande vrachtvliegtuigen zouden hier een uitweg kunnen bieden, sinds de nodige infrastructuur voor deze vliegtuigen relatief goedkoop en eenvoudig is om aan te leggen. De drones zouden ook directe vluchten kunnen faciliteren voor gevallen waar nu nog tussenstops nodig zijn. Deze vluchten zouden kosten en ook het risico op diefstal aanzienlijk kunnen verlagen.

Dr. Heerkens geeft China als voorbeeld van de nieuwe kansen die de grote drones bieden. In China zijn er meer dan 60 steden met meer dan een half miljoen inwoners. De meeste van deze steden kunnen niet efficiënt bereikt worden door het internationale luchttransport. Vervoer van en naar de Westerse markt is dus tot op heden een grote uitdaging voor de kleinere Chinese steden, terwijl deze gebieden de rest van de wereld veel producten te bieden hebben. Andere gebieden met soortgelijke kansen zijn regio’s in Afrika, Zuid-Amerika en ook in Australië en Oost-Europa. Hoewel het internet het mogelijk gemaakt heeft om bijna overal goederen aan te bieden, te bestellen en te betalen, is het voor verladers nog niet mogelijk om goederen overal eenvoudig naar te vervoeren.
Daarnaast zijn drones uitermate geschikt voor kleinere ladingen vracht. Deze vracht wordt nu vaak per passagiersvliegtuig vervoerd. Deze vliegtuigen doen alleen grote steden en industriegebieden aan. Drones bieden juist voor kleine volumes vracht nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zou een business model opgezet kunnen worden dat vergelijkbaar is met het verhuren van auto’s, waarbij drones aan verladers verhuurd kunnen worden. De verlader zou dan vervolgens de drone op de bestemming kunnen achterlaten voor de volgende klant. Dit zou vooral voordelen bieden met betrekking tot onregelmatige routes. Astral Aviation is bezig met de oprichting van een onbemande vrachtdienst in Kenia.

Uitdagingen

Onbemande vrachtvliegtuigen bieden de logistiek dus aanzienlijke voordelen. Maar welke uitdagingen zijn er nog met betrekking tot drones? Voor de eerste groep last mile delivery drones vormt veiligheid nog het grootste discussiepunt. Aangezien deze drones veel over stedelijke gebieden zullen vliegen, is het cruciaal dat de veiligheid gewaarborgd is. Daarnaast geeft Dr. Heerkens aan dat er ook nog praktische moeilijkheden zijn. Stel dat iemand niet thuis is als de drone met het pakketje aankomt, wat moet men dan doen? Daarnaast is er ook nog het risico van diefstal van de drones.

Voor de grotere drones moet de steun nog op gang komen. Hoewel het laatste halfjaar steeds meer bedrijven interesse tonen, is er nog geen lobby voor deze drones. Het is daarom ook nog niet duidelijk wat de markt wil, welke soort drones dus geproduceerd moeten worden. Willen bedrijven het liefst zo efficiënt mogelijke toestellen of willen ze drones juist zo simpel mogelijk houden? Aangezien deze drones tot nu toe voornamelijk door kleinere bedrijven met beperkte middelen geproduceerd worden, is het belangrijk om uit te zoeken wat voor drones de markt precies wil.

Overheid

Sinds het gebruik van drones zal toenemen in de toekomst, kan de overheid niet langer inactief blijven. De Nederlandse overheid doet daarom onderzoek naar het gebruik van drones en zet zich actief in voor nieuwe mogelijkheden. Het is nog onduidelijk welke stappen de Belgische overheid gaat ondernemen.

Op Europees niveau is er het Strategische Onderzoek en de Innovatie Agenda voor Europese luchtvaart en luchttransport dat gepubliceerd wordt door ACARE (the Advisory Council for Aviation Research and Innovation in Europe). Deze raad wordt voorgezeten door de Europese Commissie en de luchtvaart community. ACARE gelooft dat grotere, onbemande systemen steeds meer zullen worden gebruikt voor vracht. Het nieuwe ‘Horizon 2020’ programma van de Europese Commissie zou ook de benodigde technologie en het vereiste onderzoek verder kunnen stimuleren.

Daarnaast liet Violeta Bulc, de Europese Commissaris voor transport, afgelopen maand weten, nieuwe plannen te maken voor gezamenlijke standaarden voor het gebruik van de kleinere drones. Hierdoor zouden bedrijven drones kunnen gebruiken tot een hoogte van 150 meter. Volgens de Commissie moeten drones onderdeel worden van de samenleving tegen 2019. Om dit te kunnen bereiken wil de Commissie voorstellen dat ieder bedrijf toegang heeft tot de zogenaamde U-Space, een lager niveau van het luchtruim.

Kortom, er kan dus geconcludeerd worden dat het gebruik van onbemande vrachtvliegtuigen niet langer fictie is. Hoewel er nog uitdagingen zijn op dit gebied, bieden met name de grotere drones interessante kansen voor innovatie van de logistieke sector.

Is uw interesse gewekt houd dan onze activiteitenkalender voor 2017 zeker in de gaten. We zijn namelijk vollop in voorbereiding voor een infosessie rond dit onderwerp om samen met u en Dr. Heerkens nog dieper in te gaan op de wetgeving en alle aspecten van deze innovatieve benadering van luchtvracht.

U kan hier alvast de presentatie die Dr. Heerkens gaf op onze 'Dag van de Verlader' downloaden:  Presentatie Prof Hans Heerkens

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1