OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Met slechts 2 emmers water een heel vliegtuig schoonmaken?

Bron: Duurzaam BV – 28/04/17twee emmers

Een vliegtuig op de traditionele manier schoonmaken kost 4.000 liter water en 60 liter shampoo. Daarom maakt Thoms Aviation gebruik van ‘dry wash’. Dit schoonmaakmiddel reinigt, polijst en beschermt vliegtuigen, zonder dat er duizenden liters water hoeven gebruikt te worden. De milieueisen op vliegvelden worden steeds strenger en daar speelt men met dit concept op in.
Per vliegtuig dat Thoms Aviation schoonmaakt, wordt slechts 20 liter water gebruikt.

Thoms Aviation

Thomas de Boer, oprichter van Thoms Aviation, timmert hard aan de weg met zijn duurzame schoonmaakbedrijf voor vliegtuigen, schepen en wagenparken: Thoms Aviation. Bij de oprichting van het bedrijf had de ondernemer duurzaamheid constant in zijn achterhoofd. “We hebben onszelf het doel gesteld om waterverspilling tegen te gaan”, aldus De Boer.

Een vuillaag wegnemen zorgt voor 1.8% brandstofbesparing

Het gebruik van dry wash brengt nog een ander belangrijk voordeel met zich mee: het leidt tot brandstofbesparing bij vliegtuigen. “De dry wash brengt een beschermlaag aan op het vliegtuig, waardoor er geen vuillaagje op het vliegtuig ontstaat. “Een vuillaagje klinkt misschien onschuldig, maar leidt bij vliegtuigen al snel tot honderden kilo’s extra gewicht. Door de beschermlaag is het vliegtuig dus lichter en verbruikt gemiddeld 1,8 procent minder brandstof, waardoor natuurlijk ook de CO2-uitstoot afneemt. Het is een win-win-win-situatie.”

Buitenland

Die win-win-win-situatie slaat inmiddels aan in zowel het binnen- als het buitenland. “Dit bedrijf is tegenwoordig actief in Engeland, Turkije en Kroatië. En binnenkort gaan ze in Dubai aan de slag”. In Nederland is Thoms Aviation verantwoordelijk voor het schoonmaken van de vliegtuigvloot van Corendon en Transavia. Ook de historische vliegtuigen van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg worden door dit bedrijf onder handen genomen.
Ook op het gebied van sectoren spreidt Thoms Aviation inmiddels zijn vleugels. “Ze zijn tegenwoordig ook actief in de scheepvaart en de automotive-sector."

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1