OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

12,3 percent van de totale Europese farmaceutische export wordt vanuit België verscheept

brusselsairportBron: Brussels Airport – 01/03/19

Brussels Airport breidt dienstverlening en samenwerking met de farmaceutische sector verder uit - Als voorkeursluchthaven in Europa voor transport van temperatuurgevoelige producten, blijft Brussels Airport investeren in de dienstverlening en producten op maat van de farmaceutische sector, een van de sleutelsectoren in ons land. De luchthaven biedt de sector nieuwe infrastructuur en producten en integreert nieuwe technologieën als blockchain in de dienstverlening.

België, belangrijke farmahub voor export zowel in Europa als in de wereld

België is een belangrijke hub in Europa en in de wereld, voor de export van geneesmiddelen en vaccins. In 2017 werd voor 40,3 miljard EUR aan farmaceutische specialiteiten geëxporteerd vanuit ons land. Dit vertegenwoordigt 10,6 percent van de Belgische export. Daarmee is België nummer 2 in Europa in absoluut volume, na Duitsland, en nummer 2 na Ierland, wanneer de export gerelateerd wordt aan de bevolkingsgrootte. 12,3 percent van de totale Europese farmaceutische export wordt vanuit België verscheept.
“België speelt een buitengewone rol in de biofarmaceutische industrie”, zo onderstreept ook Tom Van Wesemael, Life Sciences Leader bij Deloitte. “De Belgische know-how op het gebied van export, samen met de aanwezige infrastructuur en het hoge niveau van connectiviteit met de rest van Europa en de wereld, maakt België, in de ogen van de bedrijven, een aantrekkelijk land om in te investeren en om nieuwe activiteiten in te ontwikkelen”.

Een luchthaven op maat van de farmaceutische sector

In de loop der jaren werden verschillende producten en diensten ontwikkeld op maat van de farmaceutische sector. Zo is er wereldwijd interesse in de Airside Pharma Transporter, een voertuig dat een meetbare, constante temperatuur op de tarmac garandeert voor de producten aan boord.
Uniek aan Brussels Airport is ook de samenwerking tussen de verschillende logistieke spelers. Gecombineerd met een gezonde dosis ondernemingszin werd enkele jaren geleden de BRUcloud gelanceerd, een open data sharing platform waar alle betrokken bedrijven via apps informatie samenbrengen. De recente integratie van nieuwe technologieën zoals blockchain maakt een deel van het werk bovendien papierloos, een ecologische keuze die bovendien een grote efficiëntie- en tijdwinst mogelijk maakt.
Ook de komende jaren blijft de luchthaven een strategische focus houden op de farmaceutische sector. Zo investeert Brussels Airport 100 miljoen euro in de constructie van ultramoderne logistieke gebouwen van 100.000 m² in de cargozone. De helft van deze infrastructuur zal geschikt zijn specifiek voor het afhandelen van hoogwaardige en temperatuurgevoelige goederen, zoals farmaceutische producten.

Een luchthaven in samenwerking met de farmaceutische sector

Binnen de internationale samenwerkingsgroep Pharma.aero, waarvan Brussels Airport een van de stichtende leden is samen met de luchthavens van Miami en Singapore, zijn recent twee zogeheten farmacorridors opgericht, op de belangrijke handelsroutes Brussel-Montevideo en Brussel-Hongkong. Binnen de corridor voldoen alle spelers in de logistieke keten aan opgelegde kwaliteitseisen om een ononderbroken koudeketen te garanderen.
“De kwaliteitsparameters voor een farmacorridor werden in samenwerking met de farmabedrijven vastgelegd. In de toekomst wil Brussels Airport het aantal farmacorridors nog verder uitbreiden om wereldwijd kwalitatief farmatransport vanuit ons land mogelijk te maken”, aldus Arnaud Feist.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1