OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Gevaargoed in de luchtvracht – OTM en partners ontwierpen brochure voor de verlader

Bron: OTM/AirCargoBelgium/DGLV – 16/10/19gevarengoedbrochure

OTM heeft samen met de Belgische luchtvrachtorganisatie Air Cargo Belgium en het Directoraat Generaal van de Luchtvaart een projectgroep opgericht om bij verladers awareness te kweken over de gevaren van niet-correct verzonden gevaargoed. Samen hebben we een brochure uitgebracht. “De brochure biedt een overzicht van de verantwoordelijkheden en de gevolgen van niet-conform verzonden gevaargoed. Die gevolgen kunnen zowel een worstcasescenario als een meerkost of tijdverlies zijn”, zegt Han Van Steenwinkel, Junior Project Member van Air Cargo Belgium.

Ogen laten opengaan

De brochure wordt verspreid onder de verladers. “We willen hun ogen doen opengaan, want zendingen die op het eerste gezicht niet gevaarlijk zijn, kunnen toch een risico inhouden wanneer ze niet correct verzonden worden”, zegt Van Steenwinkel. Als voorbeeld haalt hij verse producten aan. “Die kunnen niet bij elke andere soort vracht. Ook ‘dry ice’ dat bij farma producten wordt gestoken, kan een gevaar opleveren als dat in dezelfde ruimte met dieren vervoerd wordt. Het neemt de zuurstof weg. Lithiumbatterijen van laptops zijn ook gevaarlijk. Er komt dus meer bij kijken dan men vermoedt. Daarom willen we verladers laten stilstaan bij de gevolgen. Als ze niet weten hoe ze bepaalde producten best verzenden, kunnen ze te rade gaan bij hun forwarder”, benadrukt Van Steenwinkel.
Cijfers over ongevallen met gevaargoed in de luchtvracht zijn er niet. “Er zijn wel al toestellen gecrasht of kregen brand aan boord door incorrect vervoerde gevaarlijke producten. Met deze actie willen we de kwaliteit van de gevaargoedzendingen vooruithelpen”.
U kan deze brochure aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019