OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Class action krijgt steun in de rug

OTM, als lid van European Shippers’ Council, stelde in 2010 haar leden, die in de periode 2000-2007 substantiële luchtvracht lieten vervoeren, in de gelegenheid om zich op een ‘no cure no pay’ basis aan te sluiten bij een claim tegen luchtvaartbedrijven betreffende terugbetaling van teveel betaalde surcharges.

De Europese Unie heeft nu in hetzelfde kader 14 internationale expeditiebedrijven een geldboete opgelegd van in totaal 169 miljoen euro voor illegale prijsafspraken op het gebied van deze luchtvrachttoeslagen.

De lijst omvat belangrijke namen in de luchtvrachtexpeditie zoals Kuehne & Nagel, Schenker, UPS, Ceva, Nippon Express, Yusen, UTI, Kintetsu, Panalpina, DSV, Agility en Hellmann. Dit werd afgelopen week door de Europese Commissie bekend gemaakt.

DHL Forwarding en het overgenomen Exel, gingen vrijuit omdat het moederbedrijf Deutsche Post de klokkenluider was, die de zaak had aangemeld in Brussel
De veroordeling door de Europese Commissie gaat dus inderdaad over dezelfde periode en zaak als waar OTM-leden via de class action rechtspleging over voeren. Of de EU nu ook nog de luchtvaartmaatschappijen aanpakt zullen we wel snel te weten komen; de class action om aan bedrijven hun teveel betaalde surcharges gaat gewoon door. In ieder geval krijgt deze actie een grote steun in de rug door de boetes, uitgedeeld door de EU.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1