OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Amerika erkent de Nederlandse regelgeving beveiliging luchtvracht; kan België snel volgen?

amerikaanse_vlag
Bron: OTM - Julien Van Wettere - 18/04/12

Van onze Nederlandse verladerscollega’s EVO, vernamen wij dat de Amerikaanse organisatie Transport Security Administration (TSA) de Nederlandse regelgeving beveiliging luchtvracht erkent, waardoor extra veiligheidseisen voor luchtvracht naar de VS achterwege blijven. De betrokken Bekende Afzender moet wel in de Europese database opgenomen zijn.

Tijdens een bijeenkomst van EVO en ACN (Air Cargo Netherlands) over Aviation Security maakte kapitein Anton Geurtsen, Hoofd Bureau Toezicht Luchtvracht van de Koninklijke Marechaussee, dit bekent. Het was al de zevende keer dat EVO en ACN in een voorlichtingsbijeenkomst aandacht gaven aan de nieuwe regels op het gebied van beveiliging van luchtvracht. Aanleiding voor de serie bijeenkomsten is de deadline van 29 april 2013, het einde van de overgangsperiode voor de oude regeling Bekende Afzender, ofwel, in Nederland, het einde van de ACN-registratie.

Geurtsen gaf als het ware een masterclass over regels voor beveiliging en screenen van luchtvracht. Aan de hand van diverse voorbeelden legde hij uit welke status past bij de diverse schakels en rollen in de logistieke ketens. Wanneer is de vracht luchtvracht en wie moet zich dan laten valideren als Bekende Afzender of Erkend Agent? En wat zijn precies de voor- en nadelen van de keuze om wel of geen bekende of onbekende afzender te zijn? Een van de voordelen van de status Bekende Afzender is dat er dus geen extra eisen meer zijn voor zendingen naar de USA.

In België zijn er, voor zover ons als OTM bekent, nog geen contacten tussen de federale overheid en de VS over een erkenning door TSA. We weten dat er, voorafgaande aan april 2013, nog een aantal hindernissen moeten worden genomen, zoals u al in eerdere Nieuwsflashes hebt kunnen lezen. OTM zal echter aan de bel trekken, zodat mogelijk een proactief proces in gang kan worden gezet, want voor de luchtvrachtverladers is een dergelijk erkenning van eminent belang!

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1