OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Belgische luchtvrachtverladers naar de USA moeten alert zijn

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 18/10/12amerikaanse_vlag

Dit alert zijn heeft te maken met de datum van 3 december a.s., de startdatum voor 100% screening, op stuks niveau, voor alle lading die in passagiersvliegtuigen de USA binnenkomt.

Het departement Homeland Security ziet hier op toe en hun afdeling ‘Transportation Security Administration’ (TSA) ziet toe op de correcte uitvoering.

Eén en ander is een uitvloeisel van de wetgeving na 9/11 en binnen de USA is deze screening al enige tijd gaande. In eerste instantie was de internationale deadline 31-12-2011 maar TSA heeft, om hen moverende redenen, de startdatum weten te verplaatsen naar 3-12-2012, maar dan ook vaststaand en niet meer uit te stellen. Het zou de bedoeling zijn dat zendingen met een hoger risico een uitgebreide screening moeten ondergaan en die met een lager risico volgens andere fysieke screening protocols.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten zullen er afspraken met bijna 200 landen gemaakt moeten worden die allemaal luchtvracht naar de USA verschepen. Ondertussen zouden die afspraken al gemaakt moeten zijn met de landen die de meeste luchtvrachtgoederen exporteren. Known Consignor statuten zullen het gemakkelijker gaan krijgen aldus Brandon Fried van de Amerikaanse luchtvrachtexpediteurs associatie. Voor landen die traag zijn wordt de verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de luchtvaartmaatschappijen en dat kan vertragingen opleveren.

Het is dus zaak dat de Belgische luchtvrachtverlader contact opneemt met zijn expediteur of luchtvaartmaatschappij wanneer er direct geboekt wordt en zich op de hoogte laat stellen om niet per begin december voor verrassingen komen te staan.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1