OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Het wegen van uitgaande zeecontainers blijft de gemoederen verhitten

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 22/03/13

De plannen van de International Maritime Organization (IMO) om alle uitgaande containers verplicht te laten wegen houdt de maritieme sector danig bezig. Verladers zijn hier in feite niet voor omdat ze van mening zijn dat extra regels voor het wegen van containers niet zal leiden tot meer veiligheid in het containertransport. Ook zal de administratieve last te zwaar kunnen wegen. Nederland was voorstander van deze verplichte weging maar laat deze opstelling nu los, hetgeen ons sterkt in de gedachte dat dit sterke maritieme land er toch ook niet veel heil in ziet.

IMO en aanbelangende partijen zijn vóór verplichte verificatie van het gewicht van iedere container -wereldwijd-, alvorens het aan boord genomen wordt. OTM is, vanwege verschillende redenen, van mening dat dit een onhaalbare kaart is. In de eerste plaats is het gewicht van de goederen in containers niet statisch. Een container die bijvoorbeeld met oud papier is gevuld wordt aanzienlijk zwaarder in een vochtige omgeving. Dit is het geval bij veel meer productsoorten. Om dit probleem op te lossen zou verificatie van het gewicht van containers dan ook plaats moeten vinden binnen vooraf vastgestelde marges. Dit impliceert dat voor alle typen goederen die wereldwijd per container worden vervoerd er wereldwijd marges gedefinieerd, gestandaardiseerd en gehandhaafd moeten worden. Dit is volgens OTM disproportioneel en simpelweg niet uitvoerbaar. Ook een aantal andere zaken spelen een belangrijke rol zoals het verkeerd beladen in de scheepscellen, waardoor goederen kunnen gaan schuiven of er een onbalans ontstaat in de container of het gebruiken van niet ge-update containerinformatie.

Als verladers streven we, nationaal zowel als internationaal, naar het creëren van een veilige werkomgeving in de keten van het containertransport. Samen met de Europese koepelorganisatie European Shippers’ Council (ESC), zal de bewustwording voor het vergroten van veiligheid bij het pakken van containers aangepakt moeten worden. Maar dat probleem is niet op te lossen door regelgeving met betrekking tot het wegen van containers, maar eerder door verscherping van de verpakkingsrichtlijnen. In bijgaande ‘position paper’ van ESC kunt u het geheel van de feiten nog eens nalezen.

See report Lashing@Sea

icon Position Paper Containerweights ESC

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1