OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Op 1 januari 2015 wordt de Europese zwavelrichtlijn 2012/33/EU van kracht

MarpoljBron: VIBSea – Devulder Paul

Marpol, Annex VI - Ons nieuw toegetreden lid VIBSea maakte ons attent om deze richtlijn toch nog even onder de aandacht te brengen van de verladers. Deze richtlijn, gebaseerd op Annex VI van de VN-IMO Marpol Conventie, bevat specifieke regels die van toepassing zijn op de SECA zone zijnde de Baltische Zee, de Noordzee en het Kanaal. Reden genoeg om deze informatie reeds vandaag mee op te nemen en uw afspraken en contractuele onderhandelingen met uw opdrachtgevers en klanten. Op bijgaande wereldkaart kan je de landen zien die deze conventie getekend hebben.

Vanaf 1 januari 2015 mag de maximale zwaveluitstoot in de SECA zone nog maximaal 0.1% bedragen. Stookolie bevattende 0.1% zwavel is veel duurder dan de huidig wijdverspreid gebruikte stookolie bevattende 1% zwavel. In 2015 zal brandstof dus andermaal (veel) duurder worden en de kosten voor maritiem vervoer verder de hoogte in duwen. Een mogelijk gevolg hiervan is dat wegvervoerders terug meer over land zullen rijden en de kortere ferryverbindingen zullen gebruiken in plaats van de langere ferryverbindingen.

De ferrymaatschappijen hebben een aantal alternatieve oplossingen: overschakelen op de duurdere 0.1% (zwavelarme) brandstof, investeren in roetfilters (scrubbers), overschakelen op LNG of methanol. Vandaag is er geen enkele ferrymaatschappij die exact de impact op de zeevrachttarieven van de zwavelrichtlijn kan bepalen maar de meeste simulatiemodellen tonen verhogingen tussen 10 en 50 euro per verscheping.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1