OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hebben de nieuwe generatie van gigant containerschepen een gunstig effect op onze transportkosten?

chinashippingBron: OTM – Jurghen Huygh - 23/01/15

Als we China Shipping Line mogen geloven zal dit zeker het geval zijn. Dit is voor de verlader een gunstige evolutie want dit toont aan dat voor bepaalde transportmodi het inzetten van grotere capaciteit duidelijk kan leiden tot een lagere eenheidsprijs. De vraag is of deze wel steeds doorverrekend wordt aan de verlader of eerder gaat bijdragen tot het winstniveau van de transporteur.

Volgens China Shipping line heeft de inzet van 19.100 TEU schepen een groot voordeel aangezien dergelijke megaschepen het mogelijk maken om ook bij lage tarieven nog winst te maken. Aan de huidige bunkerprijzen en met een volle scheepslading heeft China Shipping op dit schip een westbound zeevracht van iets minder dan 600 dollar per TEU (of dus 1.200 dollar per 40' container) nodig om breakeven te draaien. En dit terwijl de huidige prijs op de spotmarket schommelt rond de 1.950 dollar all in.

Kanttekening hierbij is dat deze lagere prijzen slechts van toepassing zijn op langere termijn indien deze schepen varen met een zeer hoge bezettingsgraad waarbij de vaste kosten dan uitgesmeerd kunnen worden over 19.100 TEU. Indien de bezettingen echter veel lager liggen zal dit soort van schepen geen voordeel opleveren. Bovendien hebben deze schepen, in navolging van de A380, een beperking zijnde dat niet alle havens toegankelijk hiervoor zijn. Dit impliceert dat niet elke haven van de potentiële voordelen hiervan kan genieten tenzij geinvesteerd wordt in de verdieping en verbreding van de havenmondingen. Dus al bij al een gunstige ontwikkeling maar eentje waar we slechts selectief financieel van zullen kunnen genieten.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1