OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Oproep tot Proefproject: Uitbreiding van de toegankelijk van de containerterminals in Antwerpen

Bron: OTM - Jurghen Huygh/CG Power systems- 20/03/15

Op woensdag 18 maart heeft in Antwerpen overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de containerterminals, het Havenbedrijf,  transporteurs en verladers, ... met als onderwerp de uitbreiding van de toegankelijkheid van de containerterminals.
De huidige operating uren (meestal tussen 6 en 21 uur) hebben een negatieve impact op de verkeersituatie rondom Antwerpen. Vandaar het voorstel om de toegankelijkheid te verruimen – voorstel zou zijn om vanaf 5 uur toegankelijk te zijn – om zo de piekbelasting weg te nemen, de verkeerstroming te bevorderen en de afhandelig binnen de terminals vlotter te laten verlopen.

Terminaloperatoren willen in dit project ook instappen, het uitvlakken van de pieken en een betere spreiding van de containertransporten, maw het behandelen van de containers binnen de uitgebreide uren moet kunnen gebeuren met dezelfde manpower en operationele kosten. Voor vervoerders is het mogelijks voordeel dat ze hierdoor vlotter het aanleveren en uithalen van containers kunnen doen waardoor hun rendabiliteit kan verbeteren.
Natuurlijk staat of valt dit initiatief mede door de attitiude van de verladers. Zijn ze bereid om hierop in te gaan? Vermoedelijk is het antwoord hierop niet positief doch dit hoeft niet de leefbaarheid van het project negatief te beïnvloeden. Immers zolang de verlader zijn containers flexibel ter beschikking kan stellen voor transport aan de vervoerder en de vervoerder dit vrij kan inplannen is dit een zeer interessant project met voordelen voor alle partijen.
Binnen CG Power Systems wordt heden samen met Vergo succesvol hierrond samengewerkt. Waar in het verleden de transporteur zich aanmelde voor 2 uur vrij voor laden/lossen geven zij vandaag de planning van containers een paar dagen op voorhand door aan Vergo die containers uithaalt op de voor hun beste tijdstippen worden aangeleverd zodat CG kan laden op de voor hun beste tijdstippen en vervolgens wordt de transporteur verwittigd dat container klaar staat voor transport. Deze wordt dan uitgehaald op het meest interessante tijdstip. Dit model heeft voor iedereen enkel voordelen en een ruimere toegankelijkheid kan alleen maar positief toe bijdragen.

Stapt u mee in het proefproject?

Vanuit de havengemeenschap wenst men aldus een proefproject op te starten om dit in praktijk te testen. Voor dit proefproject is men echter nog op zoek naar tal van enthousiaste verladers die hiertoe interesse hebben. Indien er iemand onder onze lezers zich geroepen zou voelen om deel te nemen of meer informatie over dit project wenst te ontvangen kan deze steeds contact opnemen met Jurgen Huygh  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0471955079

 

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1